Sari direct la conținut

VIDEO Aproximativ o suta de metri din faleza statiunii Eforie Sud s-a prabusit

HotNews.ro

O portiune de aproximativ o suta de metri din faleza statiunii Eforie Sud s-a prabusit, cel mai probabil din cauza infiltratiilor de apa din sol, relateaza Mediafax.

Autoritatile au interzis accesul in zona, pana la consolidarea falezelor, avand in vedere ca si soseaua este in pericol.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/63b1ebc0af6b90a318e159f7b74eac8b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Primarul localitatii Eforie, Ovidiu Brailoiu, a declarat ca alunecarea de teren s-a produs in urma cu cateva zile, in zona de sud a statiunii, zeci de tone de pamant prabusindu-se spre plaja, fara sa se inregistreze victime.

Potrivit autoritatilor locale, prabusirea falezei a fost determinata de infiltratii la conductele de transport apa potabila aflate in apropiere, dar si de fragilitatea falezelor, fiind inregistrate de-a lungul timpului, atat in Eforie Sud cat si in Eforie Nord, alunecari de teren similare. In prezent, Administratia Bazinala de Ape Dobrogea Litoral (ABADL) executa lucrari de reabilitare.

Responsabilul de comunicare al ABADL, Catalin Anton, a precizat ca in zona respectiva se lucreaza inca din 2009, dar, pentru ca fondurile de refacere a falezei sunt asigurate de la bugetul de stat, lucrarile sunt realizate in functie de cum ajung aceste fonduri.

„Licitatia pentru firma care se ocupa de reamenajarea falezelor din Eforie a fost organizata inca din 2007, iar lucrarile propriu zise au inceput de anul trecut. Situatia este mai veche, de aproximativ zece ani, fiind vorba despre un proces natural. Noi incercam acum sa consolidam aceste faleze, dar banii pentru refacere vin de la bugetul de stat, iar lucrarile sunt executate doar in regim de urgenta, acolo unde situatia este critica”, a spus Catalin Anton.

Pentru ca si soseaua de pe marginea falezei este in pericol, in cazul in care si alte bucati din mal s-ar prabusi, Primaria a interzis accesul in zona pana la consolidarea falezelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro