Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii BVB au inregistrat cresteri de peste trei procente

HotNews.ro

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucuresti au inregistrat astazi cresteri sustinute, cu aprecieri de peste trei procente, in contextul evolutiilor pozitive inregistrate pe pietele occidentale de capital.

Avansul de astazi a avut doua componente, o crestere initiala de peste doua procente inregistrata pana la ora 12:30, urmata de o perioada de stabilizare usor descendenta si, in ultima ora de tranzactionare, un nou avans care a adus indicii la maximele zilei, corectate usor la inchidere.

Indicele BET-FI a realizat cel mai mare avans procentual, de 5.86%; peste patru procente au crescut si indicii BET-XT (+4.74%) si BET (+4.08%). Cea mai modesta evolutie a fost cea a indicelui BET-NG, care a castigat astazi doar 2.92%.

Principalele motoare ale cresterilor au fost astazi SIF-urile, cu aprecieri cuprinse intre 5.60% (SIF4 Muntenia) si 6.03% (SIF5 Oltenia), OMV Petrom (+5.34%), Banca Transilvania (+4.79%), BRD (+4.55%) si Transgaz (+2.61%). Lichiditatea pietei de actiuni a sectiunii BVB a crescut usor pana la 16.55 milioane de lei, iar cea a sectiunii RASDAQ a scazut la 531 mii de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro