Sari direct la conținut

Autismul ar putea fi diagnosticat cu ajutorul unui test de urina

MedLive.ro

Autismul ar putea fi diagnosticat cu ajutorul unui simplu test de urina, indica o cercetare realizata in Marea Britanie. Analiza s-ar baza pe problemele gastrointestinale specifice copiilor bolnavi de autism, mai exact, pe concentratia bacteriana la nivelul intestinelor, diferita de cea a copiilor sanatosi, informeaza AFP.

Autismul si tulburarile din spectrul autismului afecteaza aproximativ sapte oameni din o mie. Simptomele, care sunt extrem de variate, se manifesta pe toata perioada vietii si includ comportamente repetitive, dificultati in exprimarea sentimentelor, aversiunea fata de apropierea fizica si incapacitatea de a stabili relatii sociale.

In prezent, diagnosticarea se face rareori inainte de varsta de 18 luni, in urma evaluarii comportamentale a copilului Cercetatorii britanici sunt insa de parere ca autismul ar putea fi depistat mult mai devreme, cu ajutorul unui simplu test de urina. “Inceperea cat mai devreme a tratamentului, in cazul copiilor cu autism, poate fi extrem de importanta pentru progresul lor ulterior”, explica Jeremy Nicholson, coordonatorul studiului si profesor la Imperial College London.

Copiii care sufera de autism au si probleme gastrointestinale specifice si o concentratie bacteriana la nivelul intestinelor diferita de cea a copiilor sanatosi. Aceste diferente vor putea fi identificate cu ajutorul noii metode, care are si avantajul ca este o modalitate neinvaziva de diagnosticare.

Prof. Jeremy Nicholson a amintit insa ca un asemenea test ar putea fi disponibil pe piata abia peste cativa ani.

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro