Sari direct la conținut

Analiza WBS – Indicii BVB au incheiat saptamana cu scaderi abrupte

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu scaderi abrupte, in ton cu piețele europene, pe fondul creșterii incertitudinii privind situația financiara din zona euro și a scaderii monedei unice in raport cu valutele principalilor parteneri comerciali. Indicele BET-FI suferit cea mai mare scadere, de -4.80%, SIF-urile suferind scaderi cuprinse intre -2.59% (SIF2 Moldova) și -7.63 (SIF1 Banat Crișana).

Indicele energetic BET-NG a suferit cea mai redusa scadere, de doar -1.69%, in timp ce indicele BET a coborat cu 1.77%. Principalele contribuții la scaderile indicilor au venit din partea acțiunilor bancare (BRD -2.10%, Banca Transilvania -1.84%, Erste Group Bank -1.54%) și energetice (OMV Petrom -2.50%, Rompetrol Rafinare -2.86%, Condmag -3.27%).

Valoarea tranzacțiilor inregistrate pe piața de acțiuni a secțiunii BVB a fost de 25.77 milioane de lei, in timp ce pe piața futures s-au tranzacționat contracte EURRON in valoare de 935 de mii de lei. Pe piața RASDAQ valoarea tranzacțiilor cu acțiuni inregistrate a fost de 1.19 milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro