Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii europeni au inregistrat scaderi generalizate pe fondul adancirii problemelor financiare ale Greciei si Portugaliei

HotNews.ro

Indicii europeni au inregistrat scaderi generalizate astazi, pe fondul adancirii problemelor financiare ale Greciei si Portugaliei, dupa ce agentia Standard & Poors a decis scaderea rating-urilor pentru cele doua tari. In prima parte a sesiunii, indicii se aflau in scadere usoara, dupa ce cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, in cadrul campaniei pentru alegerile regionale, ca are nevoie de un plan de reducere a deficitului bugetar al Greciei pentru a fi pregatita sa ofere asistenta financiara tarii.Anunturile facute de S&P au fost facute separat, spre finalul sesiunii.

Rating-ul Portugaliei a fost scazut de la A+ la A-, S&P considerand ca guvernul portughez ar putea avea dificultati in a reduce nivelul datoriei publice pana in 2013. Rating-ul Greciei a fost scazut de la BBB+ la BB+, primul rating cu statut speculativ, perspectiva rating-ului fiind negativa.

Toti indicii vest-europeni au inregistrat scaderi de peste 2%. Indicele german DAX a pierdut 2,73% din valoare, cea mai mare scadere zilnica din ultimele cinci luni. Doar unul din cei 30 de componenti ai indicelui a inchis sedinta pe plus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro