Sari direct la conținut

Analiza WBS – Indicii BVB au inchis saptamana cu cresteri de peste un rpocent

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu creșteri de peste un procent, revenirea la cumparare pe acțiunile societaților de investiții financiare aducand pentru indicii BET-FI și BET-XT aprecieri de 3.52%, respectiv 2.04%. Sectorul energetic a corectat la randul sau declinul inregistrat in ultimele sesiuni, indiceleBET-NG avansand cu 1.80% in urma creșterii acțiunilor OMV Petrom (+3.66%), Transelectrica (+2.49%) și Transgaz (+1.18%).

Din componența indicelui BET, care a avansat astazi cu 1.60%, doar acțiunile BRD și Banca Transilvania nu au inregistrat aprecieri, acestea terminand ziua la același nivel cu inchiderea anterioara. SIF5 Oltenia, care a crescut astazi cu 3.89%, a continuat sa fie cea mai lichida companie de pe piața, valoarea tranzacțiilor inregistrate cu titlurile sale fiind de 10.83 milioane de lei.

Totalul realizat astazi pe piața de acțiuni a secțiunii BVB a coborat pana la 31.68 milioane de lei, in timp ce piețele de obligațiuni și futures au totalizat 0.95, respectiv 1.09 milioane de lei. Pe secțiunea RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 2.07 milioane de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro