Sari direct la conținut

Mircea Geoana: Poate PDL-ului ii e frica de cine-i succede presedintelui Basescu daca se intampla ceva cu starea sa de sanatate

HotNews.ro

Mircea Geoana a declarat, miercuri seara, la „Ora de foc” (Realitatea TV), ca este sigur ca sunt sanse minime sa fie schimbat din functia de presedinte al Senatului deoarece „Curtea Constitutionala a spus ca se ramane in configuratia alegerilor parlamentare”. Liderul PSD spune ca nu se agata de scaun, dar crede ca PDL incearaca schimbarea sa pentru a-i impiedica pe social-democrati sa aiba „o pozitie” din care sa vorbeasca. „Poate exista o teama legata de succesiune daca se intampla cu sanatatea presedintelui”, spune Geoana.

Acesta a mai declarat ca poate fi vorba si de un plan al presedintelui Basescu „care incearca sa-si creeze un partid prezidential” si care doreste „ca dupa croirea Constitutiei in 2014 sa poata fi o figura importanta in continuare”. „Eu nu cred ca revizuirea Constitutiei nu va contine un sambure strategic, ceva care sa-i permita sa mai traga o data la loterie”, a declarat presedintele Senatului.

Fostul sf al PSD a mai vorbit despre Congresul in care a pierdut si functia de presedinte al partidului spunand ca „nu e naiv si si-a facut si el niste calcule: cine a tradat sau cine nu s-a tinut de cuvant”, dar accepta ca infrangerea a fost una democratica si nu are nimic de comentat impotriva alegerii lui Victor Ponta in fruntea PSD.

Geoana este putin trist insa ca a avut parte la Congres de „o monstruasa coalitie, un patrulater format din Iliescu-Nastase-Ponta-Mitrea care au facut totul numai ca sa nu iasa Geoana”. Acesta ramane insa convins ca va ramane un lider politic important fiindca „a fost votat de peste 5 milioane de romani si de atatia delegati ai PSD”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro