Sari direct la conținut

Analiza WBS – Indicii BVB au inregistrat vineri evolutii pronuntat negative

WBS Holding

Indicii Bursei de Valori București au avut astazi evoluții pronunțat negative, in ton cu cele ale piețelor din Asia și Europa. Dupa scaderi in debutul sesiunii de peste 1%, tendințele descendente de dupa ora 14:00 au stabilit majoritatea variațiilor de inchidere in intervalul de -4% ÷ -5%, excepțiile fiind date de indicii BET-FI (-7,01%) și ROTX (-2,21%). Dintre acțiunile care au avut lichiditate semnificativa astazi pe secțiunea BVB doar Banca Comerciala Carpatica nu a inregistrat o scadere, acțiunile acesteia inchizand ziua staționar la 0.1060 RON.

Sectorul financiar a inregistrat insa printre cele mai mari scaderi ale zilei, SIF2 și SIF5 pierzand peste 8% din valoare, in timp ce BRD a pierdut la randul sau 5.74%. Lichiditatea pieței a fost din nou in creștere, secțiunea BVB realizand 40,03 milioane de RON pe piața de acțiuni si 1,66 milioane RON pe cea de obligațiuni, in timp ce secțiunea RASDAQ a inregistrat tranzacții cu acțiuni in valoare de 3,05 milioane RON. Acțiunile Dafora SA au inregistrat astazi o scadere severa, continuand corecția inceputa ieri la creșterile din ultima perioada.

Aceasta evoluție a fost amplificata de contextul macroeconomic negativ la nivel mondial, care a condus la revenirea prețului petrolului sub pragul de $70/baril, cu scaderea generalizata a acțiunilor companiilor energetice pe piețele de capital. Intr-un document publicat astazi pe site-ul BVB, Dafora a anunțat convocarea unei adunari generale ordinare a acționarilor pe 2 noiembrie, avand ca ordine de zi inlocuirea auditorului financiar actual. Acțiunile DAFR au scazut astazi cu 14,41%, cel mai mare declin de pe secțiunea BVB, incheind saptamana la 0.1010 RON.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro