Sari direct la conținut

Patru mari burse internationale sunt interesate de preluarea Bursei din Varsovia

HotNews.ro

Patru mari burse internationale au depus oferte pentru preluarea Bursei din Varsovia, controlata de stat, au anuntat miercuri autoritatile poloneze, citate de AFP. Cele patru mari burse care si-au aratat interesul pentru Bursa din Varsovia sunt NYSE Euronext, Nasdaq OMX, London Stock Exchange si Deutsche Boerse.

Bursa din Varsovia a fost infiintata de Ministerul de Finante in 1991, iar in prezent detine 98,8% din actiunile operatorului de piata.

Statul intentioneaza sa vanda 73,82% din actiunile bursei poloneze pana la sfarsitul acestui an, restul actiunilor urmand sa fie vandute in urmatorii 2-3 ani. Reprezentantii Ministerului de Finante au declarat ca vor sa vanda cel putin 51% din actiuni unui investitor strategic. Alte 22,82% vor fi vandute investitorilor institutionali care sunt deja membrii ai Bursei. Acestia vor putea prelua participatii cuprinse intre 0,5% si 10%.

La Bursa din Varsovia sunt listate in prezent 375 de companii, care aveau o valoare de piata de 119 miliarde de euro la finele lunii mai.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro