Sari direct la conținut

Fidelis continuă în martie 2023, dar cu o surpriză: dobândă mai mare pentru donatorii de sânge / Adrian Câciu confirmă: dobândă de 7,7%, iar prima de subscriere este de 500 lei

HotNews.ro
Ministerul Finantelor, Foto: Hotnews
Ministerul Finantelor, Foto: Hotnews

Statul va reveni cu titlurile de stat Fidelis prin care încearcă să atragă bani de la populație, dar de această dată va fi ceva diferit: donatorii de sânge vor avea o dobândă mai mare, potrivit unor surse din zona Ministerului Finanțelor.

Prospecul urmează a fi publicat joi.

Va fi o tranșă specială pe lei cu scandența pe 1 an și, practic, vor beneficia cei care vor veni cu carnetul de donator/adeverință. Rămâne de văzut cum se va realiza în practică.

Fiind vorba despre Fidelis, se va putea subscrie prin băncile partenere, dar nu știm, momentan, cum vor putea subscrie la acea tranșă persoanele care subscriu prin brokeri. Vom vedea mai multe detalii joi.

Pentru restul populației vor fi tranșe normale pe lei (1 și 3 ani) și euro (3 și 5 ani).

Adrian Câciu confirmă: dobândă de 7,7%, iar prima de subscriere este de 500 lei

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, la Rock FM: „Romania are nevoie de sânge. Este nevoie de sânge pentru a ajuta un om, pentru a folosi la un transplant.

Avem aceste titluri de stat pe care statul le emite pentru populație. Ne interesează ca legătura cu omul să fie mult mai directă.

Mi-aș dori ca mai mulți oameni să doneze sânge. În București avem 62 de spitale publice și private care au nevoie de sânge. Mi-aș dori să avem rezervele necesare.

Mi se mai spune și Sadoveanu câte odată când vorbesc pe un subiect.

Din 27 martie până pe 10 aprilie avem o subscriere pentru Fidelis care se cumpără pentru donatorii de sânge cu o dobândă mai mare. Cei care au donat sânge începând cu T4 2022 până acum: 7,7% pentru banii pe care îi plasează în aceste titluri de stat.

Prima de subscriere era 5.000 lei. Pentru această campanie, prima este de 500 lei. Titlurile sunt tranzacționabile.

Este o campanie de început. Eu cred că vom continua în funcție de cum se va desfășura asta.”

Cum vor putea subscrie la Fidelis donatorii de sânge

Potrivit lui Câciu: „Titlurile de stat pe un an de zile vor avea această dobândă. Dobânda la finalul acestui an va fi una real pozitivă. Vei avea un câștig mai mare decât dacă plasezi banii în depozite bancare.

Se va putea subscrie prin BRD, BRD, Alpha Bank, Banca Transilvania. Te duci la bănci, completezi un formular, faci dovada cu carnetul de donator.

Cei care au nevoie de bani pot să vândă ulterior titlurile pe bursă.

Avem 80.000 de oameni care au venit către titlurile de stat. Aș dori să fie interesul mai mare.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro