Sari direct la conținut

VIDEO Suzanne Vega, mama mp3-ului, canta in Romania

HotNews.ro

Suzanne Vega va aduce piesa Luka la Sala Palatului, pe data de 16 iulie 2009. Evenimentul va incepe la ora 20:00, informeaza un comunicat de presa din partea Fundatiei Phoenix.

Fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante compozitoare din generatia sa, Suzanne Vega a fost printre protagonistii revitalizarii muzicii folk la inceputul anilor ’80, cand, acompaniata doar de chitara proprie, a cantat ceea ce a fost categorisit ca folk contemporan sau neo-folk.

Suzanne Vega a fost numita “mama mp3-ului”, dupa ce programatorul german Karlheinz Brandenburg, preocupat sa dezvolte tehnologia ce avea sa fie cunoscuta ca mp3, a descoperit ca vocea lui Suzanne era modelul perfect pentru testarea puritatii compresiei audio.

Discografie: Suzanne Vega (1985), Solitude Standing (1987), Days Of Open Hand (1990), 99,9F (1992), Nine Objects Of Desire (1996), Songs In Red And Gray (2001), Beauty & Crime (2007).

Inca de la lansarea primului sau album in 1985, artista a sustinut concerte sold-out in multe dintre cele mai cunoscute sali ale lumii. Cel mai recent disc al sau, Beauty And Crime, a primit aprecieri foarte bune din partea criticilor de specialitate si se afla in distributie in Romania prin Universal Music.

Suzanne Vega este apreciata drept un povestitor de exceptie. Cantecele sale se concentreaza asupra vietii urbane, asupra oamenilor obisnuiti si asupra subiectelor din lumea reala.

Luka si Tom’s Diner sunt doua dintre cele mai cunoscute cantece ale artistei si se regasesc pe al doilea album, Solitude Standing. Luka, piesa care s-a bucurat de un succes international, a fost scrisa din perspectiva unui baietel abuzat.

In 1987, Suzanne Vega declara pentru o televiziune din Suedia: „A few years ago, I used to see this group of children playing in from of my building, and there was one of them, whose name was Luka, who seemed a little bit distinctive from the other children. I always remembered his name, and I always remembered his face, and I didn’t know much about him, but he just seemed set apart from these other children that I would see playing. And his character is what I based the song Luka on. In the song, the boy Luka is an abused child – In real life I don’t think he was. I think he was just different.”

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului costa intre 75 si 250 de lei, in functie de pozitia in sala, si se vor pune in curand in vanzare in retelele magazinelor Diverta si Germanos. Online, ele se vor gasi pe www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro si www.blt.ro. Evenimentul este organizat de Fundatia Phoenix.

Vezi aici site-ul artistei si pagina de myspace.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro