Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii BVB au inceput saptamana in crestere

HotNews.ro

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana in crestere, insa cu societatile de investitii financiare suspendate de la tranzactionare pentru a doua sesiune consecutiv, ca urmare a desfasurarii Adunarilor Generale ale Actionarilor. Indicele BET a inchis cu un avans de 3,36% la valoarea de 3,021.51 puncte.

Biofarm si Broker Cluj s-au apreciat cu aproape 15% la 14,9 bani, respectiv 20,5 bani pe actiune. Transgaz si Azomures au fost de asemenea suspendate de la tranzactionare. In aceste conditii valoarea tranzactiilor a fost modesta, depasind cu putin suma de 7,1 milioane lei.

Cele mai lichide companii au fost BRD cu 1,7 milioane, respectiv Broker Cluj si Banca Transilvania cu circa 1,1 milioane lei. Actionarii Antibiotice Iasi au aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,016 lei pe titlu, desi conducerea producatorului de medicamente a propus initial sa nu acorde dividende si sa utilizeze intreg profitul pentru finantarea unor investitii.

Desi pe 2009 compania anuntase o crestere a cifrei de afaceri cu 10% si un avans al profitului net cu 20%, bugetul pe anul in curs va fi analizat si aprobat intr-o viitoare Adunare Generala a Actionarilor, dupa transferul pachetului majoritar de la AVAS la Ministerul Sanatatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro