Sari direct la conținut

Cand vor fi incheiate evaluarile proiectelor depuse anul trecut? Raspunsul autoritatilor de resort: "In cel mai scurt timp" 

HotNews.ro, EurActiv.ro

Mariana Spranceana, reprezentant al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, a declarat pentru HotNews.ro – EurActiv.ro ca proiectele aferente componentelor de investitii mici ale IMM, depuse anul trecut si cele de investitii mari ale IMM, „evaluate in proportie de 75-80%” si vor fi selectate „in cel mai scurt timp”.

Potrivit acesteia, numarul evaluatorilor este foarte mic si „nu se pot face deocamdata angajari”. Referitor la posibila crestere a plafonului maxim de finantare pentru „acces la condultanta”, Mariana Spranceana a spus ca s-au facut propuneri, „dar deocamdata nu stim care va fi decizia Autoritatii de Management. In Ghiduri vor fi trecute sumele.”

Legat de Programul Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, reprezentantul Autoritatii de Management, Roxana Vieru a spus ca „in luna septembrie au fost depuse peste 2000 de cereri de proiecte. Evaluarea este realizata integral de Organismele intermediare si Autoritatea de Management si nu sunt deloc evalutori externi”, asadar nu se poate sti cand se va incheia selectia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro