Sari direct la conținut

Este oficial: Carol Bartz a fost numita seful companiei Yahoo!

HotNews.ro

Noul director general al gigantului american online Yahoo! este Carol Bartz, fost director executiv al companiei de soft tehnologic Autodesk, scrie presa internationala. Bartz isi va prelua postul imediat.

Aceasta il inlocuieste pe Jerry Yang, co-fondator Yahoo!, care a anuntat in noiembrie trecut ca va demisiona din functia executiva imediat ce se va gasi un inlocuitor potrivit.

Carol Bartz, in varsta de 60 de ani, este „combinatia perfecta intre un conducator cu experienta si liderul istet pe care il cauta compania”, scrie presedintele grupului, Roy Bostock, intr-un comunicat de presa.

Carol Bartz, care a condus timp de 14 ani compania de soft tehnologic Autodesk, una dintre cele mai vechi companii de software din lume, a reusit sa ii creasca cifra de afaceri de la 285 milioane de dolari la 1.523 milioane. Societatea are 7.000 de angajati, adica jumatate din cati are Yahoo!.

Bartz, cu o diploma in informatica la Universitatea din Wisconsin, a mai lucrat la DEC, 3M, si la Sun Microsystems, unde a fost vicepresedinte.

Potrivit lui Bostock, fostul sef al Yahoo!, Jerry Yang va ramane „activ implicat” in functionarea grupului de care l-a fondat.

In ultimul timp, Yahoo! pierde tot mai mult teren in fata altor giganti ai Internetului precum Google, MySpace si Facebook, iar criza economica mondiala i-au atins considerabil veniturile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro