Sari direct la conținut

Ford vrea sa intrerupa 21 de zile productia la uzina din Spania in prima parte din 2009

HotNews.ro

Ford Europa planuieste sa intrerupa 21 de zile productia la uzina sa din Valencia, Spania, in primul semestru din 2009, pe fondul scaderii puternice a vanzarilor, noteaza Reuters. Piata auto spaniola a scazut cu 40% in octombrie, iar in primele zece luni scaderea a fost de 24%.

Intreruperea va afecta aproape 5.200 de salariati, insa nu vor fi concedieri, a anuntat producatorul. Piata spaniola e printre cele mai afectate de criza, Renault spre exemplu a anuntat ca asteapta ca vanzarile sale in tara iberica sa fie cu 50% mai mici in trimestrul curent.

Productia fabricii din Valencia a fost cu 50% mai mica in octombrie, fata de luna a zecea din 2007. Ford a anuntat recent ca reduce productia in ultimele luni ale acestui an cu 3% in Europa, dupa cifre de vanzari dezamagitoare.

Spre exemplu, la fabrica din Valencia au fost intrerupte contractele a 1.000 de muncitori pentru ultimele trei luni ale anului, urmand sa fie rechemati in ianuarie cand incepe productia noii Fiesta.

Vanzarile Ford in Europa au scazut cu 7% in octombrie, de la 101.000, la 94.000 de masini, in timp ce pe primele zece luni vanzarile s-au dus in jos cu 4%, spre 1,06 milioane de masini.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro