Un desert neobisnuit: placinta de … pepene
Ce-i mai dulce si mai racoritoare decat o felie suculenta de pepene rosu? Dupa luni intregi in care ii duci dorul, acum e momentul sa profiti de beneficiile unei cure cu pepene. Cum altfel mai putem manca deliciosul fruct? Incearca o reteta greceasca:
Ingrediente:
1 ½ ceasca de faina
4 cesti de pepene rosu zdrobit (semintele se scot inainte)
½ ceasca de miere
½ ceasca de zahar
½ lingurita de sare
1 lingurita de scortisoara macinata mare
½ ceasca de seminte de susan
Mod de preparare:
Pune faina intr-o tigaie uscata si las-o la foc potrivit cateva minute. Mesteca pana cand capata o culoare aurie. Ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca.
Incinge cuptorul pana la 175 de grade.
Intr-un vas adanc amesteca pepenele, faina, mierea, zaharul si sarea, impreuna cu scortisoara.
Unge o tava de placinta si presara jumatate dintre semintele de susan pe fundul tavii. Toarna apoi compozitia peste seminte si presara pe deaspra restul de susan.
Se lasa la cuptor timp de 40-50 de minute, pana cand este coapta. Las-o sa se raceasca bine si abia apoi o poti taia. O poti orna cu frisca daca doresti.
Sursa: allrecipes.com