Ciuperci picante – pentru cei care suporta bine caldura
Dupa o zi intreaga prin arsita, cand vii acasa nu ti-ai dori decat sa te relaxezi, sa mananci ceva usor, sa bei ceva si sa lenevesti in voie. Pentru aceasta saptamana iti recomandam o mancare usoara de ciuperci, la care s-ar potrivi de minune un pahar de vin rosu.
Ingrediente (pentru 6-8 portii):
750g de ciuperci proaspete
1 lingura de busuioc proaspat, tocat, sau 1 lingurita de busuioc uscat
4 linguri de ulei de masline
1 lingura de patrunjel tocat
1 ceapa potrivita, taiata fin
2 lingurite de sare
1 catel de usturoi, tocat
¼ lingurita de piper proaspat macinat
3 rosii mari, taiate cubulete
¼ ceasca de otet
2 linguri de capere
Mod de preparare:
Spala, curata si scurge bine ciupercile, apoi taie-le in felii subtiri. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, caleste ceapa, usturoiul si ciupercile timp de 5 minute. Nu uita sa amesteci din cand in cand. Adauga rosiile, busuiocul, patrunjelul, sarea si piperul si mai lasa-le inca 10 minute. Sa nu acoperi tigaia! La sfarsit se pun otetul si caperele bine scurse.
Se pot servi fierbinti sau la temperatura camerei.
Sursa: completerecipes.com