Sari direct la conținut

Din bucataria marocana: salata de vinete

HotNews.ro

E vara si vrei un aperitiv usor, din legume? Incearca salata de vinete in stil marocan. Spre deosebire de cea romaneasca, la care te chinui sa coci vinetele ore intregi, aceasta este mult mai rapida si mai racoritoare.

Ingrediente (4 portii):

2 vinete mari (800g)

sare

ulei de masline (pentru prajit)

3 catei de usturoi, taiati

1 ½ lingurite de boia de ardei dulce

¼ lingurite de boia de ardei iute

1 lingurita de chimen

Pentru dressing:

2 linguri de ulei de masline

2 linguri de suc de lamaie

piper negru

Se garniseste cu:

patrunjel taiat

jumatate de lamaie taiata felii

masline negre, optional

Curata vinetele de coaja si taie-le in bucati. Pune-le sare si lasa-le sa se scurga o jumatate de ora. Spala-le si stoarce-le.

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste-le pe ambele parti, pana capata o culoare aramie. Scurge uleiul. Apuca-te si taie din nou vinetele cubulete si amesteca-le cu usturoiul si mirodeniile. Pune-le din nou in tigaie si mai lasa-le pe foc pana cand se evapora tot lichidul.

Pune-le apoi intr-un vas de salata. Toarna pe deasupra sosul de dressing si da-le la racit.

Inainte s-o servesti, ar fi bine s-o mai amesteci inca o data. Vezi daca mai are nevoie de sare si garniseste-o cu patrunjel, masline si felii de lamaie.

Sursa: meal-master-recipes.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro