Sari direct la conținut

Crochete de vinete cu sos picant – o alta metoda de a prepara vinetele

HotNews.ro

Te-ai saturat sa mananci salata de vinete cat e postul de lung? Incearca sa prepari vinetele si altfel. De exemplu, sub forma de crochete. Au avantajul ca nu-si pierd savoarea nici daca sunt reincalzite. Se pot pastra si la congelator dupa ce le-ai facut, urmand ca apoi sa le dezgheti si sa le reincalzesti. Nu mai vorbim ca poti sa le combini cu unul dintre sosurile tale preferate sau il poti incerca pe cel din reteta urmatoare.

Ingrediente pentru crochete (6 portii)

2 vinete potrivite

2 felii de paine veche – faramitate

3 catei de usturoi, tocati

1/4 ceasca de patrunjel tocat fin

2/3 ceasca de cascaval vegetal ras

sare si piper

1 ceasca de pesmet

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Coace vinetele in cuptor timp de 3 sferturi de ora sau tine-le pana cand le-ai intepat cu furculita si sunt moi. Lasa-le la racit, apoi decojeste-le si pune pulpa in blender. Adauga painea faramitata, usturoiul, patrunjelul, cascavalul si amesteca-le. Adauga sare si piper dupa gust. Toata compozitia se tine la frigider timp de o ora.

Se modeleaza apoi crochetele si se dau prin pesmet. Daca ti se pare ca mai trebuie ingrosata compozitia, mai adauga pesmet. Cand esti gata, prajeste-le pana se rumenesc. Asaza-le apoi pe servetele, sa se scurga bine de ulei, si baga-le apoi in cuptor sa fie calde cand sunt servite. Sosul se adauga inainte de a fi puse pe masa.

Cei care nu tin post, pot da crochetele de vinete intai prin ou si abia apoi prin pesmet. Vor fi mult mai crocante.

Ingrediente pentru sos:

1 conserva de rosii tocate

2 catei de usturoi, tocati

2 linguri de ulei de masline

sare si piper

un varf de lingurita de ardei iute pisat sau un ardei iute mic, curatat de seminte

1/4 ceasca de patrunjel tocat fin sau busuioc

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie mica. Adauga usturoiul si cand s-a rumenit adauga rosiile, patrunjelul si condimentele. Se lasa pe foc timp de un sfert de ora pana cand se ingroasa.

Sursa: italianfoodforever.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro