Sari direct la conținut

Declinari (de Tia Serbnescu)

Curentul

Sfarsit de an aglomerat: toata lumea face ultimele cumparaturi de Craciun. În consecinta, bugetul a intrat (în procedura de urgenta) în supermarketul Parlamentului unde voturile PSD s-au cumparat (conform presei) cu zeci de milioane de euro. Tot în Parlament s-au lansat si legile privind reforma educatiei prezentate de ministrul Adomnitei care a reusit, pentru a doua oara într-o saptamana, sa reuneasca vocile presedintelui Basescu si premierului Tariceanu în acelasi cor critic intonat si de restul partidelor.

„Mandria” dlui Adomnitei este învatamantul obligatoriu de 13 ani. Asta înseamna ca vom avea un numar mult mai mare de analfabeti fata de cei obtinuti prin nefrecventarea si abandonarea celor 10 ani actuali – si mana de lucru ieftina si în urmatorii 13 ani.

Dl Adomnitei a inclus în reforma sa obligativitatea prezentarii la gradinita de la trei ani. De ce? Poate sunt parinti care vor sa-si tina copiii la cei sapte ani de acasa. E bine sa existe gradinite suficiente pentru oricine are nevoie – dar nu si obligatia de a le frecventa. Adica am scos serviciul militar obligatoriu dar facem gradinita obligatorie? Sa n-aiba copilul viata personala nici macar la trei ani? Macar s-o trece ca vechime în cartea de munca a micutului? Guvernul s-a împodobit în aceeasi zi cu un nou ministru al justitiei prinzand în buchetul activitatii exemplarul preferat al dlui Crin Antonescu: dna Norica Nicolai.

Cea mai cunoscuta matusa politica – dupa matusa Tamara – devine astfel, spre bucuria nepoatei sale (pe care a lasat-o nesupravegheata în Senat unde a votat ilegal), un nou ministru controversat. Dna Nicolai a declarat ca-si doreste „sa stabilizeze declinul de imagine al Justitiei”. Era mai bine daca-si dorea sa-l stopeze (caci e foarte stabilizat) si mai sanatos daca-si dorea sa stopeze declinul de competenta si corectitudine al Justitiei, caci imaginea e consecinta si nu cauza declinului.

Dupa ce si-au impus favorita, radicalii din PNL au derapat atat prin dl Ludovic Orban care si-a pierdut permisul auto cat si prin dl Antonescu care si-a pierdut autocontrolul indicandu-se drept salvatorul PNL. Dl Antonescu se vede deja „omul” care poate conduce PNL si-l poate învinge pe dl Basescu la prezidentiale (succes si vise placute în continuare!) iar dl Orban a lovit usor un pieton dupa care a fugit si a declarat accidentul abia dupa o zi. Dl Orban a asteptat probabil sa se trezeasca – atat cat e posibil în cazul sau. Acum conduce ministerul fara permis.

Curentul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro