Sari direct la conținut

Cladirile din Vama Veche in pericol de demolare

HotNews.ro

Reprezentantii inspectoratului in constructii Constanta sustin ca primaria Limanu se face vinovata de incalcarea legii deoarece elibereaza inca autorizatii de construire in Vama Veche, chiar daca acest drept a fost suspendat inca din 2003. Inspectoratului in constructii Constanta a depus mai multe sesizari la institutia prefectului

In 2003, Guvernul a alocat bani pentru realizarea unui PUG. Licitatia a fost castigata de o firma din Cluj, care a a executat lucrarea. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial in Constructii Constanta. sustin ca autoritatile locale din Limanu refuza sa aprobe planul urbanistic general realizat de firma din Cluj.

In absenta PUG-ului activiatea de construire din Vama Veche a fost suspendata. Cladirile care au obtinut autorizatii de construire dupa noiembrie 2003 sunt ilegale si, conform legii trebuie demolate.

Presa constanteana a prezentat mai multe cazuri de autorizatii de constructie eliberate de municipalitate in absenta unui PUG. O asemnea autorizatie ilegala a fost eliberata anul acesta catre o firma, printre ai carei actionari se pare ca se numara si sotia comisarului sef Victor Popescu, fostul inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta.

Primarul localitatii Limanu, Nicolae Iustin Urdea, sustine insa ca planul urbanisti general a fost deja validat de consiliul local. „Avem planul urbanistic general, cel intocmit de firma clujeana, aprobat inca din anul 2003. Nu este nici vorba de autorizatii ilegale, toate autorizatiile pe care le-am emis sunt perfect legale”, a declarat Urdea

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro