Sari direct la conținut

Si primarii sunt de vina daca n-au fonduri

AlbaNews

Aceasta este concluzia unanima trasa de Teodor Atanasiu, liderul liberalilor din Alba si fost presedinte al Consiliului judetean Alba, deputatul Nicolae Popa si Simion Cretu, directorul ADR Centru

Cei 3 au abordat aceasta problemna fiindca mai multi primari din judet s-au plans ca primariile lor vor ramane fara bani. Desi au recunoscut ca formula de calcul prin care se dau bani de la buget localitatilor este perfectibila, s-a amintit faptul ca s-a ajuns la ea in urma discutiilor cu Asociatiile Municipiilor, Oraselor, respectiv Comunelor din Romania.

Pe langa aceasta, insa, o vina mare au si multi dintre primarii care se plang fiindca nu se straduiesc sa stranga banii din taxele si impozitele locale.

O alta cauza este ca multe primarii sunt supradimensionate ca personal, ceea ce reprezinta o pavara pentru bugetul local.

Nu in ultimul rand, si bugetele sunt concepute prost. Dupa cum a spus Atanasiu, sunt primari care pleaca de la cheltuieli si pe baza lor isi fac previziunile pentru venituri. Care, evident, nu sunt realizate. Intrebat de www.alba-news.info ce pazesc consilierii locali?, Atansiu a raspuns ca sunt cazuri in care fie ca acestia nu acces la date, fie primarii le dau date false.

Deputatul Popa a mentionat ca a discutat cu Doina Dascalu, secretar de stat in Ministerul Economie si Finantelor, ca la rectificarea din august primariile din Alba aflate in deficit sa primeasca fonduri suplimentare.

Se pare ca a obtinut promisiunea ca vor fi suplimentate sumele, chiar daca nu la nivelul necesitatilor. Insa si demnitarul guvernamental a atras atentia ca primarii trebuie sa fie mai responsabili la conceperea bugetelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro