Sari direct la conținut

Ziua: Document fals?

In cadrul confruntarii electorale dintre candidatii partidelor parlamentare pentru Presedintie, difuzata vineri seara pe postul de televiziune ProTV, Traian Basescu a scos un document incendiar, cu care l-a atacat pe Adrian Nastase.

Basescu a dat citire unor pasaje dintr-un raport atribuit adjunctului sefului PNA, Adrian Horia Miclescu, raport din care reiese ca numele lui Adrian Nastase a fost folosit ca arma de presiune politica la nivelul Parchetului National Anticoruptie si al Parchetului General, in dosarele anchetate de procurorul Adrian Horia Miclescu (cel care a instrumentat celebrul caz al consilierului

guvernamental Fanel Pavalache, dar si cel al consilierului Virgil Teodorescu). Reactia prompta a premierului Adrian Nastase a fost: „M-as bucura daca acesta ar fi cazul de coruptie cel mai serios (…) Eu am fost atat de suparat pe Miclescu, ca acum doua, trei luni, l-am avansat”.

La ora actuala nu se stie cu certitudine daca raportul prezentat de liderul Aliantei DA este autentic sau este urmarea unei intoxicari. Se stie insa ca documentul a ajuns in posesia lui Traian Basescu cu putin timp inainte de emisiunea electorala de la ProTV.

Raportul atribuit procurorului Miclescu este incendiar si, daca datele din cuprinsul lui vor fi confirmate ca reale, imixtiunea politicului in actul de justitie va fi demonstrata.

Practic, in raport (pe care-l publicam integral) se afirma ca procurorii anticoruptie din dosarele penale in care au fost inculpate persoane din structurile guvernamentale au fost supusi unor presiuni politice, prin intermediul sefilor ierarhici. Procurorul Adrian Horia Miclescu nu este un magistrat oarecare, ci unul cunoscut pentru duritatea anchetelor pe care le desfasoara.

In 2003, fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache l-a acuzat public pe Miclescu, din arest, ca l-ar fi fortat prin presiuni si amenintari sa dea declaratii incriminatoare despre premierul Adrian Nastase si secretarul general al Guvernului, Serban Mihailescu, la comanda Cotrocenilor. Miclescu a negat vehement acuzatiile.

Tot el neaga in prezent si raportul scos la rampa de Traian Basescu, afirmand ca nu-i apartine, desi in cercurile Justitiei circula de cateva luni zvonuri despre anumite rapoarte trimise de acesta la varfurile din Parchet.

Cum raportul dat publicitatii poarta o semnatura asemanatoare cu cea a lui Miclescu, iar documentul contine numeroase date si elemente ce pot fi usor verificate de catre experti, ZIUA solicita Parlamentului Romaniei sa constituie o comisie de ancheta, care sa stabileasca urgent daca raportul apartine intr-adevar procurorului Miclescu, iar acesta este constrans in prezent sa-l nege, ori daca ne

aflam in fata unui fals, a unei intoxicari electorale, care a avut ca tinta compromiterea premierului Adrian Nastase.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro