Sari direct la conținut

Erste Bank evita sa treaca granitele UE

Business Standard

Andreas Treichl a spus ca sansele de onorare a contractelor si de aplicare a legii sunt mai mari in tarile care au aderat la UE, decat in Rusia sau in Ucraina. “Peste douazeci de ani vor fi la nivelul Uniunii Europene si dorim sa beneficiem de acest lucru”, a spus Treichl despre tarile nou-intrate in UE.

In Rusia si in Ucraina “nu exista Curtea Europeana sau Banca Centrala Europeana”, ceea ce amplifica riscurile de “a nu ti se respecta drepturile”, a precizat el. Treichl a facut aceste declaratii, in conditiile in care Erste Bank pierde teren in fata Raiffeisen pe piata bursiera.

In acest an, actiunile Erste au pierdut 23% din valoare pe bursa vieneza, peste media europeana de 20% calculata de Bloomberg, comparativ cu o scadere de 14% a Raiffeisen International.

Cele doua banci au abordat diferit extinderea spre est. Raiffeisen este lider de piata in Rusia, in timp ce Erste a cucerit primele pozitii pe pietele din Cehia si Romania.

Analistul Philipp Musil de la Constantia Privatbank din Viena considera ca Raiffeisen este favorizata de faptul “ca merge mai departe, in Europa de Est si Asia Centrala”.

Un articol de Calina Mihali

Integral in Business Standard

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro