Sari direct la conținut

Copos il ameninta pe Razvan Lucescu

Gazeta Sporturilor

Patronul rapidist spune că la sfirşitul turului se va hotări soarta actualului antrenor. Dialogul de la distanţă dintre Copos şi Răzvan Lucescu a fost declanşat de declaraţia patronului, care a spus imediat după meciul de la Constanţa că Ziyati nu trebuia lăsat să plece.

Simţindu-se vizat, antrenorul a răspuns: „Dacă vrea Copos, plec”

Răzvan Lucescu a afirmat după meciul de la Constanţa «dacă vrea Copos, plec». Vreţi să plece?

– Nu se pune in nici un caz problema unei schimbări acum. Nu imi fac plăcere astfel de evenimente. In iarnă insă, vom trage concluziile. Toţi cei de la Rapid şi-au asumat un obiectiv, Cupa Romaniei şi locurile 1-2, pe această bază vom discuta.

– Ce impresie v-a produs meciul de la Constanţa?

– Sint furios! Extrem de furios! Nonperformanţă. Consumă bugetul clubului. Nu avem o echipă performantă.

– După meciurile cu Dinamo şi Steaua aveaţi altă părere.

– Să fim serioşi, cu Dinamo am avut noroc. E adevărat, cu Steaua am făcut şi noi un meci bun. Păi, să facem o comparaţie cu Farul, in faţa căruia nu am avut replică: ei au un buget de 1,4 milioane de dolari, noi de 4 milioane de euro.

Condiţii ca la Pro Rapid nu intilneşti prea des, banii sint achitaţi la zi, ce mai vor? Sint iresponsabili.

„Un antrenor mare l-ar fi cuminţit pe Ziyati”

– Ce jucător al Rapidului v-a plăcut la Constanţa?

– Nici unul. Ba nu, Federer. Am văzut meciul lui şi m-a uimit. Hai să fim serioşi, ce să imi placă la Constanţa? Că orice minge trece prin apărarea noastră e gol? Că nu avem nici o organizare a jocului?

– De ce il regretaţi pe Ziyati?

– Păi, ce am avut noi la mijloc in meciul cu Farul? Zero, nulităţi! De ce l-a dat afară Răzvan pe Ziyati?

– Pentru indisciplină.

– Un antrenor mare l-ar fi cuminţit, l-ar fi păstrat la echipă, era jucătorul care putea decide un meci.

Il admiră pe Rijkaard

– Dacă Răzvan Lucescu sau Mircea Rednic nu sint antrenori buni pentru Rapid, ce tip de tehnician v-aţi dori?

– Pe Frank Rijkaard. Aţi văzut ce frumos a jucat Barcelona? Noroc că m-a incintat acest meci şi că sint in campanie electorală, să mai uit de necazuri.

– Rapid nu vă oferă capitalul de imagine dorit?

– Să lăsăm Rapidul, că sint furios.

I se plătesc poliţe

Dialogul de la distanţă dintre Copos şi Răzvan Lucescu a fost declanşat de declaraţia patronului, care a spus imediat după meciul de la Constanţa că Ziyati nu trebuia lăsat să plece. Simţindu-se vizat, antrenorul a răspuns: „Dacă vrea Copos, plec”.

Ieri el a mai insistat pe afirmaţiile principalului acţionar: „Probabil că a simţit din nou că e momentul să imi plătească poliţa cu Ziyati. Din cauză că m-a sfătuit atunci să nu il las să plece. Vreau să vă spun că, dacă domnul Copos vrea să ne despărţim, ii fac pe plac.

Nu mă leagă de Rapid contractul, ci pasiunea pentru munca mea şi pentru echipă. Aşa că pot renunţa, nu mă cramponez de cine ştie ce acte”.

Şi „Vamă” e dezamăgit

Ieri, inainte să participe la Comitetul Executiv, Dinu Gheorghe incă era sub impresia meciului: „Stăteam aseară şi imi aduceam aminte că am trecut vineri pe la ei la masă, la Pro Rapid. Ce condiţii! Cred că nici acasă nu mănincă aşa ceva.

Am senzaţia că unii dintre băieţii ăştia care n-au inţeles că li se oferă totul pentru a face performanţă şi nu ca să işi bată joc, vor avea o iarnă tare neliniştită. Dacă nu işi bagă minţile in cap, ii ajutăm noi.

Să nu ne ia de proşti, că nu e cazul!”, a incheiat Dinu „Vamă”. Referindu-se la situaţia lui Răzvan Lucescu, preşedintele a afirmat: „El are un obiectiv care nu este compromis. Nu se pune problema in acest moment să fie schimbat”.

Dolha vorbeşte de blesteme

Jucătorii rapidişti reuşesc cu greu să işi explice din ce cauză echipa lor se prezintă in halul acesta la partidele din deplasare. Emilian Dolha a ajuns să se gindească pină şi la blesteme: „Nici nu ştiu ce să mai facem, am fost şi la biserică. La noi, orice greşeală e gol.

La alţii soarta e mai blindă, pe noi nu ne iartă. Şi la fiecare meci greşeşte cite unul, azi eu, miine altul şi aşa mai departe”. Intrebat ce crede despre afirmaţiile lui George Copos şi ale lui Dinu Gheorghe, Dolha a spus că nu işi permite să le comenteze.

–––––––––––––––––––––––––––

Rapid armenesc

Emanuel Terzian

Aţi văzut Realul simbătă? Un uriaş cu picioare de lut, care se impiedică la fiecare pas. Nu mai sperie pe nimeni cu forţa sa imensă. Experimentul Florentino Perez a eşuat, arătindu-ne că nu se poate face o echipă numai cu vedete. La polul opus se află Răzvan Lucescu.

El a incercat să ţină vedetele pe margine din motive de indisciplină şi neimplicare. A rezultat un joc plat, fără nici o ocazie (!?!) la Constanţa. După ce au intrat Sabin şi Aliuţă au apărut 3 situaţii de gol, ratate insă de Niculae.

Concluzia e simplă: calea de mijloc e cea bună. A urmat-o şi tatăl său, care a recondiţionat mereu jucători-problemă. Lupu, Sergen, Radu Niculescu şi Pancu sint citeva exemple.

Intr-un fel, Rapid ilustrează perfect starea fotbalului romanesc la momentul Erevan. O echipă fără nici o idee tactică, dezorientată in teren, demobilizată. Singurul jucător care a arătat voinţă, care a alergat tot meciul şi a avut citeva reuşite a fost Artiom Karamian. Un armean.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro