Sari direct la conținut

Alexandr Lukașenko spune că a pus punctul pe „i” în timpul discuțiilor cu Putin după o „petrecere cu ceai”, seara

HotNews.ro
Lukașenko și Putin, Foto: Sergei Guneyev / AFP / Profimedia Images
Lukașenko și Putin, Foto: Sergei Guneyev / AFP / Profimedia Images

Dictatorul bielorus Alexander Lukașenko a declarat că el și omologul său rus Vladimir Putin au pus punctul pe „i” în timpul discuțiilor avute luni seara, după o „petrecere cu ceai”, relatează TASS.

„Ieri, s-a convenit în sfârșit asupra multor probleme. Guvernele le vor finaliza. Ele nu mai pot avea întrebări pentru noi. Am decis tot ce ne-au cerut. Prin urmare, vă mulțumesc”, i-a transmis Lukașenko marți lui Putin în cadrul unei noi întâlniri pe care cei doi au avut-o marți.

Dictatorul bielorus a spus că noile discuții au continuat dialogul între Minsk și Moscova pe probleme strategice care a fost reluat în timpul vizitei pe care Putin a efectuat-o în Belarus mai devreme în cursul lunii decembrie.

„Ei bine, dacă cineva, ai spus pe bună dreptate, crede că bem doar ceai, atunci trebuie să spun că ieri nu doar la această petrecere cu ceai, dar și seara târziu, întorcându-ne acasă, am discutat o mulțime de probleme”, a relatat Alexandr Lukașenko.

El a subliniat că „uneori este nevoie de ani de zile pentru unele state” să ajungă la un consens pe anumite subiecte, transmițându-i însă lui Putin că „tu și cu mine punem multe puncte pe ‘i’ seara”.

Comentariile lui Lukașenko vizavi de consumul de ceai par să facă referire la declarații recente ale lui Putin în care acesta s-a declarat îngrijorat de consumul de alcool în Rusia, transmițându-le autorităților că acest fenomen trebuie combătut.

Președintele rus este de asemenea cunoscut pentru faptul că evită consumul de alcool.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro