Sari direct la conținut

Editura Tritonic lanseaza Colectia LIT la Targului de Carte de la Mangalia

HotNews.ro

In cadrul Targului de Carte care se desfasoara la Centru Cultural din Mangalia, va fi lansata Colectia LIT a editurii Tritonic, vineri, 20 iulie 2007, incepand cu ora 20. Primele patru titluri ale colectiei sunt „Chipul din cenusa” de Victor Dragomir, „Rondo capriccioso” de Lorena Lupu, „Alfabetul pietrelor” de Henrietta Rose-Innes si „Dusa cu capu’” de Mathilde Monaque.

Totodata se va sarbatori centenarul Frida Khalo printr-o expozitie de fotografii intitulata „Lumea Fridei” si printr-o prezentare a romanului „Frida” de Barbara Mujica ce il are ca invitat pe Bogdan Hrib, editor al Grupului Editorial Tritonic.

La lansarea noii colectii este invitat Michael Haulica redactor-sel al Grupului Editorial Tritonic si coordonator al colectie LIT alaturi de autorii Lorena Lupu si Victor Dragomir care vor citii din romanele lor si vor acorda autografe.

“Frida” de Barbara Mujica

Romanul Frida, povestit prin vocea surorii ei, Cristina, martora la mariajul zbuciumat al celor doi, este atit o fictiune construita sclipitor, cit si un portret viu al unei femei seducatoare si unice.

Ceea ce se deruleaza prin fata ochilor cititorului este, totodata, povestea unor rivalitati puternice intre surori – Cristina si Frida lupta pentru dragostea lui Rivera -, dar si istoria fascinanta a Mexicului din prima jumatate a secolului XX, cu personaje ca revolutionarul rus Leon Trotki sau staruri de cinema ametitor de frumoase precum Maria Felix, Dolores del Rio si Paulette Goddard.

Chipul din cenusa de Victor Dragomir

Cand in viata lui Thomas Potter, un autor de romane de mana a doua din Carolina de Nord, apare pe neasteptate un strain cu o cerere neobisnuita, o noua problema se adauga la existenta deja complicata a romancierului care tocmai si-a parasit sotia.

Pus in fata unei grave amenintari si bantuit de fantasmele unui trecut sumbru, scriitorul e impins intr-o cursa nebuneasca, a carei miza este o viata de om si sansa rascumpararii unei vechi greseli. Uneori, pretul izbavirii e un fir de cenusa…

Rondo capriccioso de Lorena Lupu

O tanara actrita are ocazia sa lucreze la un spectacol cu cea care ii este model, o actrita celebra. Intre cele doua se naste o relatie complexa, care se dezvolta pagina cu pagina, pana la sfarsitul romanului. Arta se face cu iubire, dar iubirea are mai multe fete…

Autoarea, Lorena Lupu, este in prezent actrita, colaboratoare a Teatrului Mic din Bucuresti, iar Rondo capriccioso este romanul ei de debut.

Dusa cu capu’ de Mathilde Monaque

Nume: Mathilde. Varsta: 14 ani. Diagnostic: depresie

Adolescenta, perioada marilor schimbari, nu a iertat-o pe Mathilde. Aflata in cautarea sinelui, Mathilde uita de ea si incearca sa devina ceea ce crede ca vor ceilalti sa vada. De la obsesia de a fi placuta de cei din jur, de la dorinta de a iubi si de a fi iubita, Mathilde ajunge sa fie o persoana anorexica, ba mai mult, devine depresiva.

Iar pentru ca situatia pare a scapa de sub control, internarea ei intr-un spital de boli nervoase pare a fi singura solutie.

Alfabetul pietrelor de Henrietta Rose-Innes

Povestea se construieste in jurul amintirilor lui Jean, unul dintre cei doi copii salbatici gasiti intr-o pestera de arheologul Bernard Faro. Amintiri confuze, neclare, aminitiri in care vocea fratelului sau il cheama la el, in padurea din care au venit.

Pentru a scapa de aceste viziuni apasatoare, Jean trebuie sa isi infrunte demonii trecutului, trebuie sa invete sa citeasca, din nou, Alfabetul Pietrelor. Dar, ca in orice alta incercare decisiva pentru un om, are nevoie de ajutor. Iar ajutorul tot din amintiri, din trecut vine.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro