Sari direct la conținut

Initiativa pentru o Justitie Curata il acuza pe Tudor Chiuariu de frauda. Ministrul ameninta ca ii da in judecata

HotNews.ro

Initiativa pentru o Justitie Curata (IJC) a dat joi publicitatii un comunicat prin care il acuza pe Tudor Chiuariu, ministrul Justitiei, ca ar frauda concursurile de angajare in sistemul penitenciar. In replica, ministrul Justitiei a anuntat ca va actiona in judecata persoanele si organizatiile care au facut afirmatii mincinoase si calomnioase la adesa sa.

Intitulat „Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si magistratii din conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) continua sa fraudeze concursurile de angajare in sistemul penitenciar”, documentul anunta ca „Initiativa pentru o Justitie Curata a descoperit, in urma unei investigatii proprii, ca politica de fraudare a concursurilor de incadrare in sistemul penitenciar continua”.

Pentru a-si sustine afirmatiile, IJC prezinta o serie de fapte, nume si numere de inregistrare ale unor documente.

Astfel, Initiativa pentru o Justitie Curata cere revocarea din functie a directorului general al ANP, procuror Alexandru Serban in urma trucarii concursurilor de angajare a rudelor acestuia si recentului abuz, anularea unui concurs de angajare in ANP si a concursurilor prin care au fost angajate in sistemul penitenciar rudele directorului general ANP.

IJC mai cere revocarea din functie a directorilor de penitenciare, „magistrati numiti cu incalcarea legii si organizarea procedurii de selectie prevazute in Ordinul nr. 1218/2006 pentru numirea directorilor de penitenciare”.

De asemenea, organizatia solicita o ancheta disciplinara serioasa in acest caz, la nivelul CSM, fata de procurorul Alexandru Serban. „Precizam ca Parchetul General a fost deja sesizat de catre Ministerul Justitiei cu privire la posibilele aspecte infractionale conturate in urma verificarilor efectuate in cazul angajarii rudelor lui Alexandru Serban”, se mai arata in comunicat.

In finalul comunicatului, Initiativa pentru o Justitie Curata anunta ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii si Corpul de Control al Ministrului Justitiei cu privire la neregulile constatate.

In preplica, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, someaza persoanele si organizatiile care au redactat si dat publicitatii comunicatul IJC, si care se ascund in spatele denumirii Initiativa pentru o Justitie Curata, sa-si asume public responsabilitatea pentru afirmatiile cuprinse in comunicat.

Chiuariu a mai anuntat ca va actiona in judecata aceste persoane si organizatii pentru afirmatiile mincinoase si calomnioase la adesa sa.

Tudor Chiuariu precizeaza ca nu a avut si nu are nici o implicare in derularea acestor concursuri.

„Cu privire la concursurile desfasurate in perioada octombrie 2006 – martie 2007, Corpul de Control al Ministrului Justitiei a efectuat un control la ANP, concluziile acestuia fiind inaintate, la data de 11.05.2007, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, se arata in comunicatul ministrului Justitiei.

Tudor Chiuariu a mai anuntat ca a dispus efectuarea unui control de catre Corpul de Control al MJ, referitor la neregulile semnalate de IJC privind organizarea concursului derulat in perioada mai-iulie 2007.

Initiativa pentru o Justitie Curata este formata din Academia de Advocacy, Asociatia „Societatea pentru Justitie”, Freedom House Romania, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica din Romania si Societatea Timisoara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro