Sari direct la conținut

Sancțiunea primită de infirmiera care a încărcat varză în portbagajul mașinii lângă Spitalul din Târgu Jiu

HotNews.ro
Infirmieră de la SJU Târgu Jiu a fost filmată în timp ce încărca varză în mașină în timpul programului, Foto: Captură video Facebook
Infirmieră de la SJU Târgu Jiu a fost filmată în timp ce încărca varză în mașină în timpul programului, Foto: Captură video Facebook

Infirmiera care a fost surprinsă în timp ce încărca varză în portbagajul unui autoturism, lângă Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 10% pentru o perioadă de trei luni, în urma unei anchete declanșate de conducerea unității medicale după apariția imaginilor pe internet.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis să deschidă o anchetă internă după ce a văzut filmarea publicată de jurnalistul Matei Claudiu de la cotidianul Gorjeanul.

Comisia de disciplină a ajuns la concluzia că angajata spitalului, care este infirmieră la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, nu a respectat Regulamentul Intern, relatează Libertatea.

În urma verificărilor efectuate, comisia a ajuns la concluzia că infirmiera a plecat în timpul programului în momentul în care a încărcat varza în portbagaj.

„A părăsit locul de muncă înainte de terminarea programului de lucru, fără a anunța medicul de gardă și a desfășurat, în timpul programului de lucru, activități în interes personal, manifestări care au adus atingere prestigiului unităţii. Infirmiera nu a semnat procesul-verbal de predare a serviciului/turei”, a precizat Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Infirmiera, amendată de DSP

Potrivit Regulamentului Intern, angajații unității spitalicești nu au voie să părăsească incinta spitalului în echipamentul de protecție/lucru și au obligația de a purta echipament de protecție/lucru corespunzător în timpul programului.

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a sancționat-o pe infirmieră prin reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni.

Infirmiera a fost amendată de către Direcția de Sănătate Publică Gorj cu 2.000 de lei pentru încălcarea normelor sanitare, după ce a părăsit incinta spitalului în echipament de protecție, potrivit Gazeta de Sud.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro