Sari direct la conținut

Rafila și Olguța Vasilescu au semnat contractul de proiectare a Spitalului Regional din Craiova în prezența presei. Spitalul ar putea fi funcțional peste 5 ani

HotNews.ro
Spitalul regional din Craiova, Foto: Ministerul Sanatatii
Spitalul regional din Craiova, Foto: Ministerul Sanatatii

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, au semnat marți contractul de proiectare a Spitalului Regional din Craiova într-o ceremonie la care au ținut să invite și presa. Ministrul Sănătății spune că speră ca licitația pentru construcția spitalului să demareze la puțin timp după finalizarea proiectării, iar spitalul să poată fi funcțional la finalul anului 2027.

Spitalul Regional din Craiova va fi proiectat de compania NKY Architects & Engineers din Turcia, valoarea contractului de proiectare ridicându-se la 25,7 milioane de lei fără TVA. Proiectarea spitalului va dura un an.

Alexandru Rafila a prezentat și stadiul în care se află în acest moment cele 3 spitale regionale promise de autorități, care ar uma să fie construite cu bani europeni:

  • Spitalul Regional din Iași – contractul de proiectare a fost semnat în decembrie 2021.
  • Spitalul Regional din Cluj – contractul de proiectare a fost semnat în primăvara anului 2022.
  • Spitalul Regional din Craiova – contractul de proiectare a fost semnat pe 8 noiembrie.

Spitalul regional din Craiova ar urma să aibă 807 paturi, 19 săli de operație, 7 etaje și heliport, iar valoarea investiției ar urma să se ridice la peste 600 de milioane de euro. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați încă din noiembrie 2019, de Guvernul Dăncilă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro