Sari direct la conținut

A eșuat ceea ce putea deveni cea mai mare tranzacție din istoria Google

HotNews.ro
Logo Google, Foto: Shutterstock
Logo Google, Foto: Shutterstock

Wiz, compania de securitate cibernetică pe care Google ar fi fost dispusă să dea 23 miliarde dolari, a refuzat oferta și ar vrea să intre pe bursă și să crească pe cont propriu. Compania vrea să ajungă la afaceri de un miliard de dolari/an.

Google era în discuții pentru a cumpăra o companie de securitate cibernetică și cloud, pentru 23 de miliarde de dolari, scriau la jumătatea lui iulie publicațiile Bloomberg și New York Times.

Google ar fi fost dispusă să dea aproape dublu față de cele 12 miliarde dolari la cât era evaluată Wiz în luna mai. Google ar fi vrut să-și crească prin această achiziție divizia de cloud.

Foarte probabil că autoritățile de reglementare ar fi fost foarte intransigente cu analizarea efectelor pe care această tranzacție propusă le-ar fi avut asupra pieței și asupra concurenței.

Acum, un mesaj trimis de șefii Wiz către angajați arată faptul că oferta Google a fost refuzată, compania va căuta să se listeze și să-și crească business-ul la un miliard de dolari pe an, față de 350 milioane dolari în prezent.

Cea mai mare achiziție din istoria Google a fost în 2012, când compania a plătit 12,5 miliarde dolari pentru Motorola Mobility. În ianuarie 2014, Google avea să vândă Motorola celor de la Lenovo, pentru sub 3 miliarde dolari.

Wiz are printre clienți companii precum BMW, Slack și Morgan Stanley și le ajută să reducă amenințările de securitate cibernetică din serviciile de cloud-computing. Securitatea cibernetică și cloud-ul sunt domenii în care Google vede șanse mari de creștere a business-ului.


Surse: New York Times, Bloomberg

INTERVIURILE HotNews.ro