Sari direct la conținut

„A fost un mare succes". Aventura cobrei regale „Houdini” s-a încheiat cu „arest la domiciliu”

HotNews.ro
O grădină zoologică din Suedia a fost închisă parțial după ce o cobră regală a evadat în mod impresionant din terariu, Foto: Henrik MONTGOMERY / AFP / Profimedia
O grădină zoologică din Suedia a fost închisă parțial după ce o cobră regală a evadat în mod impresionant din terariu, Foto: Henrik MONTGOMERY / AFP / Profimedia

O cobră regală s-a întors duminică în incinta rezervată de la grădina zoologică din Suedia, după ce a evitat zile întregi să fie capturată, au anunțat autoritățile, la o săptămână după evadarea sa spectaculoasă, informează AFP.

„A fost un mare succes”, a anunțat Skansen Aquarium, care a fost nevoit să își închidă secția de reptile până la capturarea fugarului.

Șarpele, numit „Sir Vas” a evadat sâmbătă, 22 octombrie, din terariu, la doar câteva zile de la sosirea sa la grădina zoo.

Potrivit conducerii grădinii zoologice, care adăpostește cobre regale de aproape 15 ani, au fost instalate recent becuri cu consum redus de energie pentru a înlocui vechile lămpi, care erau mult mai fierbinți și țineau reptilele la distanță. Astfel, reptila a reușit să se strecoare din terariu.

„Sir Vas” a zădărnicit apoi încercările de a-l recupera, primind porecla „Houdini”, după legendarul iluzionist.

Angajații grădinii zoo au încercat tot felul de trucuri pentru capturarea reptilei

Pentru a-i da de urmă, personalul a împrăștiat făină în secția de reptile și a împrăștiat capcane lipicioase, dar fără succes. Grădina zoologică a instalat apoi camere speciale și aparate portabile cu raze X împrumutate de la Serviciul Vamal suedez.

Vineri, fuga reptilei a părut să se încheie când a fost văzută într-un perete interior.

„Houdini cel isteț, însă, și-a schimbat locul de mai multe ori când am deschis mai multe găuri pentru a-l prinde”, precizează grădina zoologică. La un moment dat, șarpele și-a permis chiar să iasă cu capul pe o trapă.

Cobra regală „Houdini” s-a întors singură în terariu

Sâmbătă seară, cobra pare să fi decis să renunțe la viața de fugar.

„A renunțat și s-a târât înapoi în casa sa sigură și caldă”, au anunțat reprezentanții grădinii zoologice.

Secția de reptile a fost redeschisă publicului, dar „Houdini” a fost plasat în „arest la domiciliu” pentru a fi ținut sub observație, iar vizitatorii nu îl vor putea vedea până luni.

Originară din Asia de Sud și de Sud-Est, cobra regală este cel mai lung șarpe veninos din lume și este în mod natural calmă și este puțin probabil să atace.

Principala sa pradă sunt alți șerpi, dar mușcătura sa poate fi fatală pentru oameni dacă nu este tratată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro