Sari direct la conținut

Acer, primul mare producator mondial care introduce un netbook cu sistemul de operare Android al Google

HotNews.ro

Acer, al treilea mare producator mondial de computere, va incepe sa vanda in trimestrul trei din acest an un netbook (mini-laptop) low-cost pe care va rula sistemul de operare open-source Android al Google, acesta fiind primul mare producator care ofera computere cu aceasta platforma de operare, informeaza Bloomberg. Fara a da informatii despre pret, Jim Wong, seful diviziei de produse IT al ACER, a precizat ca noul netbook va fi echipat cu microprocesorul Atom al Intel si va avea aceleasi componente ca modelul Aspire One, singura diferenta fiind sistemul de operare.

Netbook-ul va fi mai ieftin decat modele similare bazate pe sistemul de operare Windows al Microsoft, a mai spus Wong, fara a da mai multe detalii.

Seful Acer, J.T. Wang a anuntat in luna aprilie a acestui an ca se asteapta ca vanzarile trimestriale ale companiei sa creasca cu pana la 30%, gratie netbook-urilor low-cost produse. Platforma Android a Google a fost lansata in luna septembrie a anului trecut, initial ca sistem de operare pentru telefoanele mobile.

Asustek Computer a dezvoltat de asemenea un netbook cu sistem de operare Android dar nu a dorit sa-l prezinte in aceasta saptamana la targul Computex din Taipei, a anuntat marti Jonney Shih, seful Asustek, fara a da mai multe explicatii.

Vanzarile de netbook-uri, mini-laptop-uri cu preturi sub 500 dolari, sunt asteptate sa se dubleze in acest an, pana la 21 milioane unitati, in conditiile in care piata globala de computere scade cu 12%, potrivit estimarilor facute in luna martie din acest an de compania de cercetare si consultanta Gartner.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro