Sari direct la conținut

Acuzatii de malpraxis la Spitalul Municipal Oltenita, dupa ce un copil adus cu fractura la picior a murit

HotNews.ro

Un copil in varsta de opt ani care a ajuns, vineri seara, la Spitalul Municipal Oltenita, cu o plaga la genunchi, a murit, duminica, in unitatea medicala. Parintii acestuia ii acuza de malpraxis pe medici, informeaza Mediafax.

Potrivit directorului interimar al Spitalului Municipal Oltenita, Liliana Petculescu, copilul a suferit o fractura la picior si a fost adus vineri in unitatea medicala, unde i s-a aplicat o atela gipsata.

Ulterior, copilul a fost trimis acasa, iar duminica a revenit la spital pentru control.

„In momentul in care a revenit in spital pentru control copilului i s-a facut rau, era palid, iar echipa medicala a constatat ca acesta a intrat in coma. In jurul orei 16.00, copilul a fost intubat si resuscitat si a decedat in jurul orei 17.30. Nu inteleg ce s-a intamplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrala. Echipa medicala a facut tot ceea ce prevede protocolul in asemenea situatii, dar copilul nu a mai putut fi salvat”, a declarat Petculescu.

Directia de Sanatate Publica din Calarasi a inceput o ancheta in acest caz.

Familia copilului ii acuza de malpraxis pe medici, afirmand ca baiatul era „perfect sanatos” in momentul in care a fost internat si ca avea o simpla rana la genunchi, dupa ce a cazut in parc si s-a lovit.

Unchiul copilului a spus ca baiatului i s-a facut rau, duminica, imediat ce medicii i-au pus o solutie perfuzabila cu antibiotic.

Un caz similar s-a inregistrat la sfarsitul lunii mai la Spitalul Judetean din Slatina, unde un copil in varsta de noua ani a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a i se trata o fractura la antebratul stang. In acest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de munca ale celor doi medici care l-au tratat pe copil.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro