Sari direct la conținut

Adrian Marinescu: Ar fi bine să avem antivirale orale care să poată fi prescrise de medicii de familie

HotNews.ro
Adrian Marinescu, Foto: Arhiva personala
Adrian Marinescu, Foto: Arhiva personala

Medicul primar Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, spune că antiviralele trebuie folosite în ambulatoriu doar cu prescripție medicală. Acesta crede că ar fi bine să avem antivirale orale care să poată fi prescrise de medicii de familie, dar nu recomanda automedicația, deoarece reacțiile adverse pot fi foarte grave.

”Arbidolul este un antiviral pe care l-am folosit și noi la Balș, dar nu este deloc recomandabil să-l folosiți fără sfatul unui medic specialist, pentru că trebuie stabilit dozajul corect, efectele secundare fiind foarte grave altfel. Singura soluție preventivă eficientă rămâne vaccinul”, a avertizat dr Marinescu la TVR1.

Acesta atrage atenția că sunt prea mulți oameni care ajung la spital foarte târziu și recomandă o mai bună legătură cu medicul de familie și solicitarea unor sfaturile medicale înainte de a fi prea târziu.

Conform unei postări pe contul de social media, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicaledin România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră.

OLX a anunțat că nu va mai permite pe platforma sa comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir. OLX spune că „a sesizat un interes crescut al utilizatorilor, în ultimile două luni, pentru comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir”. Între 1 octombrie și 7 noiembrie 2021 au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente.

De la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12.300 de căutări pentru Arbivir și Arbidol. OLX amintește că în mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro