Sari direct la conținut

Ai una sau mai multe locuințe închiriate și nu ai timp să te ocupi de ele? Svelppy este aici să te ajute!

Ai una sau mai multe locuințe închiriate și nu ai timp să te ocupi de ele? Svelppy este aici să te ajute!
Svelppy Foto: Svelppy

Aproape 95% dintre români trăiesc într-o locuință proprietate personală potrivit celor mai recente date Eurostat, biroul european de statistică. Mulți au moștenit și un apartament, pe care însă nu îl utilizează, și câteva mii de persoane cumpără anual locuințe pentru a obține un venit din închiriere, din care un procent rămân neocupate din lipsă de timp, resurse și know how. Svelppy, singurul integrator de servicii complete de property management din România, este aici să te ajute!

Piața rezidențială a rămas una dintre destinațiile preferate de plasament financiar ale românilor, într-un context în care câștigurile anuale în euro sunt de minimum trei ori mai ridicate pentru o proprietate închiriată față de dobânda unui depozit în euro, fără a lua în considerare creșterea prețului pe termen lung.

Astfel, peste 2.000 de case și apartamente noi, adică peste 10% din locuințele finalizate anual în București și localitățile imediat limitrofe, sunt cumpărate în fiecare an doar în București, în principal pentru a fi închiriate ulterior. Dacă luăm în calcul și piețele regionale precum Cluj – Napoca, Brașov, Timișoara sau Constanța, vorbim de zeci de mii de locuințe noi închiriate sau aflate la închiriere. Destule sunt însă neocupate iar cele închiriate consumă multe resurse din partea proprietarilor.

”Sub 3% din locuințele închiriate în România sunt administrate într-un mod profesionist, de către o companie specializată, cu servicii integrate, care poate îmbunătăți semnificativ calitatea locuirii pentru chiriași dar care degrevează de sarcini și pe proprietari. De aceea și având o experiență de zeci de ani pe piața imobiliară locală, în cadrul celui mai mare consultant imobiliar activ pe segmentul rezidențial, am decis să lansăm o companie de profil, specializată în administrarea completă a proprietăților rezidențiale, de la procesul de închiriere până la rezolvarea oricărei probleme tehnice”, spune Anamaria Burcă, managing partner Svelppy și al biroului SVN Romania | Cluj.

Astfel a luat naștere Svelppy, singura companie care oferă servicii complete imobiliare și de administrare ale proprietăților rezidențiale închiriate. Principalul avantaj pe care îl deține compania este că toate serviciile sunt oferite prin intermediul unor echipe și angajați proprii, indiferent că este vorba de consultanță imobiliară, mentenanță tehnică de orice tip, reprezentarea proprietarului în relația cu autoritățile și asociațiile de proprietari sau curățenie profesională.

Svelppy este alături de proprietari încă de la momentul zero al activității acestora pe segmentul închirierilor rezidențiale: compania oferă consultanță în privința nivelului optim de chirie, astfel încât proprietatea să fie atractivă pe piață, pregătește proprietatea prin lucrări de îmbunătățire și o promovează în cel mai eficient mod cu putință, identifică potențialii chiriași și realizează o profilare a bonității acestora și pregătește toate documentele necesare, atât în raport cu chiriașul cât și cu autoritățile fiscale.

Ulterior, în funcție de pachetul ales, Svelppy asigură intervenții tehnice gratuite, indiferent de natura acesta, în decurs de trei ore pentru situații de urgență sau maximum 24 de ore pentru celelalte situații, orice piese sau aparaturi defecte fiind achiziționate și înlocuite de către companie cu acordul proprietarului, ulterior fiind refacturate acestuia. Ulterior, tot prin intermediul unor echipe proprii specializate se realizează curățenia, proprietarul fiind degrevat de orice stres iar chiriașul beneficiind de cel mai sporit grad de confort.

Relația dintre cele două părți este asigurată integral de către Svelppy, care colectează și chiria – pe care o virează proprietarului – dar și sumele necesare achitării utilităților și diferitelor servicii disponibile în locuință sau în cadrul proiectului – pe care le livrează către operatori – proprietarul putând să se bucure de timpul său liber, în timp ce proprietatea sa generează un randament lunar.

La fel de important, chiriașii beneficiază, gratuit, de acces la portalul online specializat creat de către companie, care beneficiază și de o aplicație pentru dispozitivele mobile, unde aceștia pot vizualiza în timp real consumurile, plățile efectuate, facturile curente și intervențiile realizate. În plus, portalul Svelppy dedicat chiriașilor include și un sistem de ticketing pentru diferite solicitări, experiența locuirii fiind semnificativ îmbunătățită într-o locuință administrată de către companie.

”Dorim să schimbăm în totalitate modul în care procentul covârșitor al proprietăților rezidențiale scoase la închiriere sunt administrate, prin apelarea la servicii care nu sunt specializate, prin cooptarea rudelor sau cunoștințelor, prin intervenții tehnice efectuate după mai multe zile și cu un nivel ridicat de stres. Alegând Svelppy, un proprietar nu mai are nicio bătaie de cap și niciun consum de resurse fizice, fiind sigur și că proprietatea sa va începe să genereze venituri în cel mai scurt timp, fără a sta goală din lipsă de timp. Iar chiriașii vor beneficia de o experiență de locuire mult îmbunătățită, fiind astfel asigurat și un grad de retenție mai ridicat”, a mai spus managerul companiei.

Svelppy a fost fondată de către doi dintre partenerii SVN Romania, una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară active pe piața locală și compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial. În cei cinci ani de activitate pe plan local, compania a tranzacționat locuințe cu o valoare de peste 700 de milioane de euro, fiind consultantul imobiliar și agentul exclusiv al peste 15 proiecte rezidențiale în București și în țară, printre care Cosmopolis, First Estates Pipera, Colina  Lac sau Sun Royal View.

SVN Romania are mai multe birouri regionale, în Brașov și Cluj – Napoca, respectiv Arad, Bacău, Constanța, Oradea, Ploiești, Sibiu, Timișoara și Târgoviște pentru SVN Credit Romania, care în 2023 a intermediat peste 1.000 de finanțări ipotecare, cu o valoare cumulată de peste 91 de milioane de euro.

La nivel internațional SVN are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanți imobiliari și personal administrativ.

Articol susținut de SVN România