Sari direct la conținut

Air France-KLM, pierdere de 895 milioane de euro in al doilea trimestru al anului

HotNews.ro

Cea mai mare companie aeriana europeana, Air France-KLM, a inregistrat pierderi semnficative in al doilea trimestru al anului ca urmare a platilor compensatorii pentru angajatii concediati, relateaza BBC.

Transportatorul aerian franco-olandez a avut o pierdere de 895 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari) in cel de-al doilea trimestru al anului, finalizat la 30 iunie, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut acesta avusese o pierdere de 197 milioane de euro.

Compania Air France-KLM a trebuit sa ia o masura „one-off” pentru plati compensatorii in valoare de 368 de milioane de euro, ca urmare a planurilor acesteia de a renunta la 10% din forta de munca.

De asemenea, veniturile au crescut cu 4,5% in acest trimestru, la 6,5 miliarde de euro, numarul de pasageri transportati crescand cu 2,4%.

Cu toate acestea, compania a avut o scadere in ceea ce priveste transportul de marfuri, pe fondul incetinirii economice din Europa.

In plus, firma a spus ca a avut si o majorare a costurilor combustibililor, care au crescut cu 469 milioane euro, in special din cauza intaririi dolarului american in fata monedei unice europene.

Pierderile de operare s-au redus la 66 milioane de euro, de la 145 milioane de euro cu un an mai devreme.

Luna trecuta Air France KLM si-a anuntat planurile de a renunta la mai mult de 5.000 de angajati din forta sa totala de munca, ca parte a asa-numitului plan „Transform 2015”.

Compania a spus la acea data ca spera sa evite plati compensatorii prin intermediul retragerilor pe cale naturala si a celor voluntare, estimand ca in jur de 1.700 de locuri de munca pot fi pierdute ca urmare a retragerilor naturale.

Cu toate acestea, saptamana trecuta doua dintre cele trei sindicate, reprezentand personalul de cabina, au respins planurile de reducere a costurilor. Pilotii vor vota cu privire la aceste planuri in luna urmatoare.

„Aceste rezultate demonstreaza cat de crucial este succestul planului Transform 2015 pentru redresarea grupului”, a declarat directorul executiv Jean-Cyril Spinetta.

„Intr-un mediu economic global din ce in ce mai nesigur si cu volatilitati ale pretului petrolului si cursului de schimb, o imbunatatire a productivitatii si costurilor noastre sunt si mai necesare”, a adaugat acesta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro