Sari direct la conținut

Airbus, pe cale să încheie un contract gigant cu China, de 18 mld. dolari, pentru 180 de aeronave A320neo – Bloomberg

HotNews.ro
Airbus, Foto: airbus.com
Airbus, Foto: airbus.com

Airbus este aproape de finalizarea unui contract gigant cu China, în valoare de 18 miliarde de dolari, pentru livrarea unui număr de 180 de aeronave A320neo, în contextul escaladării tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Washington, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivitAgerpres.

A320neo, o versiune modernizată a modelului A320, echipată cu motoare mai eficiente, este cel mai bine vândut model al grupului aeronautic european.

Achiziţia va fi discutată în timpul vizitei în China a directorului general al Airbus, Tom Enders, şi a preşedintelui diviziei de avioane comerciale, Guillaume Faury, susţin sursele.

Cei doi se află la Beijing pentru a celebra a zecea aniversare a primei fabrici de asamblare a Airbus din China şi inaugurarea unei fabrici de elicoptere.

„Perioada în care se desfăşoară această vizită nu este o coincidenţă. Chinezii folosesc comenzile pentru aeronave ca o metodă de a face politică internaţională”, susţine Sash Tusa, analist la Agency Partners în Londra.

China este a doua piaţă aeronautică mondială, disputată între grupul european Airbus şi compania americană Boeing.

Boeing ar putea fi afectat de escaladarea tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Washington, după ce China a ameninţat că ar putea impune tarife vamale de 25% la importul aeronavelor Boeing 737.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro