Sari direct la conținut

Al 14-lea caz de infectare cu virusul H1N1 – un copil din Timisoara 

HotNews.ro

Un copil din Timisoara a devenit al 14-lea caz de infectare cu virusul gripei porcine, confirmat in Romania de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”, informeaza Ministerul Sanatatii.

Virusul H1N1 a fost confirmat la o fetita sosita impreuna cu strabunica sa de pe continentul nord-american pe data de 11 iunie, pe aeroportul din Timisoara.

Copilul este internat, impreuna cu strabunica sa, in sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Timisoara, unde primeste tratament cu antivirale sub supraveghere medicala. Impreuna cu epidemiologii de la Institutul de Sanatate Publica Timis s-a inceput ancheta epidemiologica.

Strabunica fetitei a fost internata doar ca insotitoare, ea neprezentand deocamdata niciun simptom de boala.

Sambata dimineata, Institutul Matei Bals confirmase al 13-lea caz de infectare cu virusul gripei porcine, in cazul unei persoane de 34 de ani, care s-a intors din Canada pe 10 iunie.

In acest moment, toti ceilalti 4 pacienti depistati pozitiv in ultima saptamana se afla in spital, sub tratament antiviral si supraveghere medicala. Acestia inregistreaza o evolutie favorabila, informeaza Ministerul Sanatatii.

Ceilalti 9 romani la care a fost confirmata infectarea cu virusul H1N1, in ultimele doua saptamani, au fost deja externati din spital, ei fiind vindecati.

Primul caz de infectare cu virusul H1N1 a fost confirmat in tara noastra pe 27 mai, la o femeie sosita din Statele Unite, iar de atunci, au mai fost confirmate inca 13, cele mai multe la cetateni intorsi din Statele Unite sau Canada, dar si la rude sau prieteni ai acestora.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro