Sari direct la conținut

Alexander Zverev, decizie importantă după finala pierdută la Roland Garros

HotNews.ro
Alexander Zverev, Foto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia
Alexander Zverev, Foto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexander Zverev a fost aproape de câștigarea primului său titlu de Grand Slam, dar a fost învins de Carlos Alcaraz în finala Roland Garros 2024. Obosit după turneul de la Paris, germanul s-a retras de la competiția „ATP 250” de la Stuttgart.

>> Mats Wilander spune că ierarhia ATP este una „mincinoasă” – Cine ar trebui să fie de fapt lider mondial în locul lui Jannik Sinner

Alexander Zverev s-a retras de la ATP Stuttgart

Aflat pe locul 4 în clasamentul mondial, Sascha a afirmat că nu este pregătit să facă trecerea pe o nouă suprafață de joc (de la zgură la iarbă).

„Am jucat mult tenis în ultimele săptămâni și am ajuns în finala de la Paris, unde am jucat cinci seturi grele. Simt că organismul meu nu este pregătit să treacă acum de la zgură la iarbă” – Alexander Zverev pe X (fostul Twitter).

Locul lui Zverev (era principal favorit) pe tabloul principal a fost luat de Richard Gasquet (116 ATP). Eliminat în ultimul tur al calificărilor, experimentatul francez este acceptat în optimi ca lucky loser, fază a competiției în care va da peste americanul Brandon Nakashima (70 ATP).

Alexander Zverev a câștigat 34 de meciuri în acest sezon (s-a impus la Mastersul de la Roma) și a suferit 10 înfrângeri.

BOSS Open este un turneu din categoria ATP 250 ce se desfășoară în perioada 10–16 iunie, la Stuttgart. Se joacă pe iarbă și este dotat cu premii totale în valoare de 734.915€. Campionul en-titre este Frances Tiafoe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro