Sari direct la conținut

Alimente pe care ar trebui sa le consumam, dar nu o facem

HotNews.ro

Doctorii, nutritionistii si publicitarii subliniaza tot timpul cat de important este sa ne hranim sanatos si dau sfaturi despre cum se ne imbunatatim alimentatia. Unele sugestii includ consumul de fructe si legume, nuci, iaurt, peste si carne slaba.

Exista insa multe alte alimente benefice, pe care oamenii nu le iau in seama. Conform cartii „Cele mai sanatoase 150 de mancaruri”, iata 11 tipuri de alimente de care nu ar trebui sa uitam:

Sfecla se afla pe primul loc deoarece contine pigmenti rosii care ajuta in lupta impotriva cancerului. Desi multora nu le place varza, leguma intra si ea in lista celor mai sanatoase alimente deoarece contine nutrienti care stimuleaza producerea enzimelor ce lupta impotriva cancerului. Sfecla mangold este o leguma verde care contine carotenoizi – substante benefice pentru ochii obositi, arata Reuters.

Desi scortisoara se gaseste in budincile dulci si alte deserturi, ea nu este consumata in mod regulat, desi regleaza tensiunea arteriala si contine substante antioxidante. Multi oameni stramba din nas cand aud de prune, insa prunele uscate contin multi antioxidanti.

Sardinele sunt esentiale pentru o alimentatie echilibrata, deoarece sunt o sursa bogata de acizi grasi Omega 3, de calciu si alte minerale si vitamine importante pentru un stil de viata sanatos. Sofranul are proprietati anticancerigene si asezoneaza foarte bine retetele pe baza de legume.

S-a descoperit ca afinele ajuta la pastrarea memoriei pe masura ce imbatranim, iar dovleacul – ultimul, dar nu cel din urma – este o bogata sursa de fibre care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. De asemenea, are putine calorii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro