Alte 7 notificări ale României, privind măști neconforme de pe piață, au fost validate de Sistemul de alertă rapidă al UE
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că alte 7 notificări ale României, în ceea ce privește alerte de măști neconforme de pe piață, au fost validate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX. ”Până în acest moment, nu mai puțin de 12 alerte emise de ANPC, în numele țării noastre, sunt prezente pe Sistemul de alertă rapidă RAPEX. Astfel, România contribuie susținut la eforturile unite ale UE de a avertiza consumatorul european cu privire la produsele periculoase care pot intra pe piață”, a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC.
„Așa cum v-am obișnuit, Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC este la datorie, mai ales în perioade grele și complicate pentru toți, cum este cazul acestor luni de pandemie. În tot acest timp, la inițiativa și sub coordonarea directă a Ministrului Economiei, Dl. Virgil Popescu, comisarii noștri au verificat piața măștilor comercializate în România, semnalând de fiecare dată problemele apărute. Suntem vigilenți și singura noastră preocupare este ca drepturile consumatorilor, viața și sănătatea acestora, să nu fie puse în pericol. Până în acest moment, nu mai puțin de 12 alerte emise de ANPC, în numele țării noastre, sunt prezente pe Sistemul de alertă rapidă RAPEX. Astfel, România contribuie susținut la eforturile unite ale UE de a avertiza consumatorul european cu privire la produsele periculoase care pot intra pe piață”, mai spune Cozminschi, Președintele ANPC.
ANPC supraveghează permanent piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit și îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.