Sari direct la conținut

Amazon va angaja 70.000 de lucratori sezonieri la final de an

HotNews.ro

Retailerul Amazon va angaja 70.000 de persoane in depozitele sale pentru finalul de an, numarul fiind cu 40% peste cel de anul trecut, scrie Reuters. Amazon si alti mari retaileri americani angajeaza in lantul de distributie un numar mare de oameni pentru a face fata fluxului de vanzari din saptamanile dinaintea sarbatorilor de iarna.

Salariile sunt de circa 11 dolari/ora, iar angajatii sezonieri vor lucra in cele 89 de depozite ale retailer-ului ce realizeaza in ultimele trei luni ale anului peste 35% din cifra anuala de afaceri.

Amazon spune ca cererea mare o determina sa creasca numarul de angajati sezonieri din depozite, dar si sa transforme cateva mii de posturi temporare, in posturi full-time.

Amazon avusese in Q2 2012 profit de 7 milioane dolari, insa in iulie a anuntat pierderi de 7 milioane dolari pentru Q2 2013, justificate si prin faptul ca s-au facut investitii in depozite si in noi centre de date si automatizari.

Totusi, vanzarile au avansat cu 22% pe plan mondial, spre 15,7 miliarde dolari pentru intervalul aprilie-iunie. In America de Nord cresterea a fost de 30%, iar in restul lumii avansul a fost de 13%, in timp ce pentru trimestrul trei estimarile de vanzari sunt intre 15,45 si 17,15 miliarde dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro