Sari direct la conținut

Amenzi de peste 70.000 de lei date de Protectia Consumatorilor la mai multe terase din Mamaia

HotNews.ro

Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta au sanctionat, in urma controalelor din noaptea de miercuri spre joi, cu amenzi in valoare totala de peste 70.000 lei, mai multe terase-restaurant din statiunea Mamaia.

Seful CJPC Constanta, Horia Alexandrescu, a declarat pentru Agerpres ca miercuri noaptea, intre orele 22.00-04.00, echipa de control pe care a coordonat-o a inspectat 23 de terase-restaurant din Mamaia.

In urma verificarilor, echipa de control a identificat, la peste 30% din obiectivele controlate, deficiente majore, pornind de la mizerie, conditii improprii pentru depozitarea alimentelor si prepararea mancarii, pastrarea la rece, spatiile de frig, etichetarea deficienta si pana la oferirea de informatii false catre clienti.

„Am suspendat activitatea pana la remedierea deficientelor la trei unitati si am dat amenzi totalizand peste 70.000 de lei la restul. Am intalnit situatii de neimaginat, in Mamaia, azi noapte. Pentru exemplificare, la Restaurantul Balans, am identificat in bucatarie un vas din inox in care patronul a declarat ca se gaseste materie prima pentru prepararea mancarii sub forma de piepti de pui. In realitate erau piepti de pui in diverse stadii fizice: unul era intr-adevar crud, altul fiert, unu prajit in ulei si unul facut la gratar … plus o jumatate de bucata. Am solicitat perechea dar nu putut sa o prezinte. Eu am opinat ca acestea sunt resturi alimentare recuperate de la mese, mai ales ca geamul de aerisire al bucatarie era deschis catre zona de debarasare”, a declarat pentru Agerpres Horia Constantinescu.

Seful CJPC Constanta a precizat ca, in cursul zilei de joi, a fost controlata si Pizzeria Sabroso din Constanta, unde a dispus suspendarea activitatii pentru conditii improprii in bucatarie si pe linia de preparare a mancarii, urmand ca valoarea amenzii sa fie stabilita dupa inventarierea materiei prime depozitate in magaziile de alimente si spatiile frigorifice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro