Sari direct la conținut

​Amical: Italia vs Turcia – Meciul zilei se joacă la Bologna

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Italia – Turcia, meci de pregătire, este programat, marţi, 4 iunie, de la ora 22:00, pe Stadio Renato Dall’Ara din Bologna, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Italia şi Turcia, ambele calificate Campionatului European, se întâlnesc în cea mai tare partidă amicală a zilei din seria meciurilor de verificare perfectate înainte de debutul la Euro 2024.

Italia s-a calificat la turneul final din Germania după ce a terminat pe locul 2 în Grupa C din preliminarii, cu 14 puncte, la egalitate cu Ucraina, care s-a clasat pe locul 3 (a avut avantajul meciurilor directe), dar cu şase mai puţine decât Anglia, care a câştigat grupa din care au mai făcut parte Macedonia de Nord şi Malta.

Squadra Azzurra s-a impus în ambele partide de verificare din luna martie, 2-1 cu Venezuela şi 2-0 cu Ecuador, disputate pe terenuri neutre, în SUA.

Naţionala lui Luciano Spalletti este pe locul 9 în clasamentul FIFA şi va mai disputa o partidă amicală înainte de debutul la Euro 2024, duminică, 9 iunie, la Empoli, cu Bosnia-Herţegovina.

La Euro 2024, Italia va juca în Grupa B, cu Spania, Croaţia şi Albania.

Turcia a ajuns la Euro 2024 după ce, în preliminarii, a câştigat Grupa D, cu 17 puncte, cu unul mai mult decât Croaţia, care s-a clasat pe locul 2 (din grupă au mai făcut parte Ţara Galilor, Armenia şi Letonia).

În partidele amicale din luna martie, ambele disputate în deplasare, selecţionata condusă de Vincenzo Montella a pierdut de fiercare dată, 0-1 cu

Ungaria la Budapesta şi 1-6 cu Austria la Viena.

Turcia este pe locul 40 în clasamentul FIFA şi va mai disputa o partidă amicală înainte de debutul la Euro 2024, luni, 10 iunie, la Varşovia, cu Polonia.

La Euro 2024, Turcia va juca în Grupa F, cu Portugalia, Cehia şi Georgia.

Cele două echipe naţionale s-au întâlnit ultima oară în 2022, tot într-un meci amical, când Italia s-a impus în Turcia cu 3-2, iar cea mai recentă confruntare oficială a avut loc în 2021, la Roma, şi a contat pentru Grupa A de la Euro 2020, Italia – Turcia 3-0.

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Italia – Turcia.

Italia – Turcia 1
Cotă 1,60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro