Sari direct la conținut

Amit Singhal, seful dviziei Search de la Google, paraseste compania

HotNews.ro
Amit Singhal, Foto: Captura YouTube
Amit Singhal, Foto: Captura YouTube

​Indianul Amit Singhal, seful diviziei de Cautare pe Internet la Google, va parasi compania, urmand a fi inlocuit de John Giannandrea care acum este vicepresdinte pe Inginerie. Mutarea se va concretiza pe 26 februarie, scrie Reuters.

Singhal s-a nascut in 1968 in statul indian Uttar Pradesh, a terminat facultatea in India si in 1991 si-a luat masterul la University of Minnesota Duluth. Lucreaza la Google de 15 ani, scopul sau fiind sa creeze „computerul Star Trek” caruia ii poti da comenzi cat mai complexe. Nu s-a ajuns chiar la nivelul din Star Trek, insa progresele au fost uriase.

Singhal a contribuit la imbunatatirea sustinuta a cautarilor pe Google. Acum, pe Google Now cautarile vocale sunt mult rafinate si pot cuprinde fraze mai lungi, soft-ul putand face si diferente in functie de context.

John Giannandrea, cel care il inlocuieste pe Singhal, lucreaza la Google din 2010 si domeniul sau principal este inteligenta artificiala.

A condus programele de „machine learning”, aplicand tehnologia in servicii precum recunoasterea de imagini in Google Photos si „inbox-ul” inteligent din Gmail.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro