Sari direct la conținut

VIDEO Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz de la Jocurile Olimpice, la o ceremonie specială. „S-a făcut dreptate”

HotNews.ro
Ana Maria Bărbosu și-a primit medalia de bronz la JO / Foto: Golazo.ro
Ana Maria Bărbosu și-a primit medalia de bronz la JO / Foto: Golazo.ro


Gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit vineri medalia de bronz de la JO, într-o festivitate pe esplanada Casei Olimpice din București. Jurnaliștii de la GOLAZO.ro au fost la fața locului și au transmis live video și informații de la eveniment. La festivitate a fost prezent și premierul Marcel Ciolacu.


Octavian Morariu i-a pus Anei medalia la gât și a spus: „S-a făcut dreptate”.

Vă mulțumesc ca ați venit astăzi la această ceremonie de decernare a medaliei. E un moment emoționant pentru mine. Le mulțumesc tuturor cărora au adăugat câte un pic de bronz la medalie. Rezultatul a venit în urma multor ani de muncă. De la primii antrenori cu care am lucrat în sala de gimnastică până la cei care m-au dus la Olimpiadă anul acesta.

Rezolvarea acestei situații a fost posibilă datorită Federației și casei de avocatură care nu a renunțat la noi, sportivele, și care au luptat pentru noi. Și care și-au dorit ca toate trei să primim câte o medalie. Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel”, a declarat Ana Maria Bărbosu după ce și-a primit medalia.

În încheierea festivității de decernare a medaliei olimpice, care a durat mai puțin de 10 minute, Marcel Ciolacu i-a oferit sportivei un buchet de flori.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat joi că gimnasta de 18 ani va primi medalia olimpică în cadrul unei ceremonii care va avea loc vineri, 16 august, de la ora 15:30, pe esplanada Casei Olimpice din București. Inițial, ceremonia era programată de la ora 9:30.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Barbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de Organizare, cu acordul Comitetului Internațional Olimpic.

Conform COSR, medalia care a intrat în posesia comitetului olimpic nu este fizic aceeași medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol.

TAS a respins contestația făcută de americani, care au lăsat-o fără medalie pe Ana Maria Bărbosu

Bărbosu şi echipa sa au apelat la TAS motivând că o contestaţie depusă de antrenoarea sportivei Jordan Chiles, Cecile Landi, cu privire la rezultatele probei a fost făcută după termenul de un minut şi că americancei nu ar trebui să i se acorde nota de 13,766 care a propulsat-o pe locul al treilea. Dar USA Gymnastics a precizat că a furnizat TAS imagini video care nu au fost disponibile organismului de conducere înainte de decizia tribunalului.

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă seară, că Ana Maria Bărbosu primeşte medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, ca urmare a deciziei Diviziei Ad Hoc a TAS. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi pe cea a Sabrinei Voinea. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a publicat, miercuri, motivarea hotărârii în cazul finalei la sol de la Jocurile Olimpice. Astfel, Jordan Chiles va trebui să returneze medalia primită la Paris, potrivit News.ro.

TAS a prezentat sentinţa integral motivată în cauzele: „TAS OG 24/15 Federaţia Română de Gimnastică şi Ana Bărbosu c. Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) şi Donatella Sacchi TAS OG 24/16 Federaţia Română de Gimnastică şi Sabrina Maneca-Voinea c. Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) şi Donatella Sacchi”.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a menţionat şi faptul că în presa americană au apărut „declaraţii scandaloase”, pe care le condamnă:

„TAS condamnă declaraţiile scandaloase publicate în anumite mijloace de informare în masă din SUA, care susţin, fără să cunoască cele de mai sus şi înainte de analizarea hotărârii motivate, că această comisie, şi mai ales preşedintele acesteia, a fost părtinitoare din cauza altor angajamente profesionale sau din motive de naţionalitate. Având în vedere că niciuna dintre părţile implicate în acest caz nu a contestat vreun membru al comisiei în timpul procedurii, se poate presupune în mod rezonabil că toate părţile au fost mulţumite de audierea cazului lor de către această comisie. Orice critică ulterioară este lipsită de temei sau merit”, citează News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro