Sari direct la conținut

Analiza WBS: Bursele americane au crescut puternic luni, pe fondul increderii investitorilor privind redresarea economiei

WBS Holding

Indicii americani au crescut puternic in prima sesiune a saptamanii dupa ce o serie de date macroeconomice pozitive a sporit increderea investitorilor privind revigorarea economiei globale. Indicele S&P 500 a inchis cu un avans de 3,39% la valoarea de 907,2 puncte, aflandu-se la acelasi nivel cu cel de la inceputul anului.

Sectorul financiar din S&P 500 a inregistrat o ascensiune de peste 10% dupa ce analistii de la Goldman Sachs au ridicat ratingul sistemului financiar.

Wells Fargo a crescut cu aproape 24% la 24,25 dolari pe actiune dupa ce Warren Buffet a declarat ca este o banca „fabuloasa” si ca Berkshire ar cumpara-o in intregime daca acest lucru ar fi permis de catre autoritatile de reglementare.

Datele privind vanzarile de case in luna martie au batut estimarile analistilor ducand la o apreciere de peste 9% a sectorului constructorilor de case. Petrolul a atins un maxim al ultimelor cinci luni la valoarea de 54,47 dolari pe baril. Productia din economia chineza a crescut pentru prima data in ultimele noua luni, fapt ce ar putea duce la o cerere mai mare pentru petrol, metale si marfuri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro