Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii bursieri europeni au crescut pe fondul ajutorului acordat Greciei

HotNews.ro

Indicii bursieri europeni au cunoscut cresteri astazi, investitorii preconizand ca Banca Centrala Europeana se va implica in stabilizarea situatiei financiare a Greciei, dupa ce presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, si-a scurtat vizita in Australia pentru a putea participa la o intalnire a liderilor financiari din Europa.

Mai multi oficiali europeni au facut astazi afirmatii de natura sa confirme ipoteza ca membrii zonei Euro vor ajunge la un acord pentru a acorda un sprijin financiar Greciei.

Moneda Euro s-a intarit puternic fata de dolarul american, cursul EURUSD crescand cu circa 1%. Ca urmare a temperarii temerilor privind un colaps financiar al Greciei, actiunile din sectorul financiar au cunoscut cresteri puternice: Deutsche Bank a castigat 2,8%, iar BNP Paribas 1,8%. Cresteri semnificative s-au inregistrat si in sectorul minier, pe fondul aprecierilor din piata marfurilor, cauzate de intarirea monedei euro fata de dolarul american.

Astfel, actiunile Rio Tinto au castigat 3,7%, iar actiunile Xstrata 4,5%. In Germania, datele privind exporturile au aratat o crestere neasteptata a acestora in luna decembrie, cu 3%. Analistii estimau anterior o scadere a exporturilor cu 0,1%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro