Sari direct la conținut

Analiza WBS: Indicii bursieri europeni au scazut

HotNews.ro

Datele sub asteptari privind economia americana si scaderea burselor asiatice au dus astazi la deprecieri pentru indicii bursieri europeni. In SUA,cresterea economica din trimestrul al treilea a fost revizuita la 2,8% de la 3,55, cat era estimat anterior.

De asemenea, datele privind consumul populatiei si cresterea preturilor caselor au aratat cresteri mai scazute din lunile anterioare, semnaland o temperare a revenirii economice.

In Germania, sondajul Ifo privind mediul de afaceri a aratat cresteri importante atat pentru climatul economic actual, cat si pentru asteptarile investitorilor pentru urmatoarea perioada. In Franta, consumul populatiei a crescut in luna octombrie cu 1,1%, peste asteptarile de 0,4%, dar sub cresterea inregistrata luna trecuta, de 2,3%.

De asemenea, comenzile industriale crescut in zona euro cu 1,5% in luna octombrie, peste asteptarile de 1%, dar sub cresterea anterioara, de 2%.

In Marea Britanie, numarul noilor ipoteci a crescut la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008 pana in prezent, dar a fost totusi sub estimarile analistilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro